Habersiz işe gelmiyor sonra rapor getiriryor
Merhaba;
Şirketimizde çalışan personeller ya haber vermeden yada ben bugün gelemiyorum şeklinde sms atarak işe gelmiyorlar. Arıyoruz ulaşamıyoruz. Bizden onay almadan işe gelmedikleri için tutanak hazırlıyoruz ancak daha sonra aldıkları ssk raporu ile bize geliyorlar. Bu durumda bu raporu kabul etmek durumunda mıyız? Rapor aldığını bize önceden bildirmek zorunda değil midir? Birde bu raporlar süreklilik arzediyorsa nasıl bir süreç izlemeliyim.
Teşekkürler
Cevap: Habersiz işe gelmiyor sonra rapor getiriryor
Merhaba,
Durum bizim şirketimizde de oluyor,bununla ilgili İK tarafımıza e-posta ile bilgilendirme yapmıştır ,kanuna göre çalışanın raporun ilk gününde raporu faks ile şirkete ulaştırma zorunluluğu olduğunu belirtmiş,aksi halde oluşacak ikilemlerde işçinin sorumlu olacağı aktarılmıştır.
Bununla ilgili kanun maddesi de mevcuttu ,ancak anımsayamıyorum , eğer bulabilirsem eklerim .
Saygılarımla
Alıntı:
bybrbrs rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Durum bizim şirketimizde de oluyor,bununla ilgili İK tarafımıza e-posta ile bilgilendirme yapmıştır ,kanuna göre çalışanın raporun ilk gününde raporu faks ile şirkete ulaştırma zorunluluğu olduğunu belirtmiş,aksi halde oluşacak ikilemlerde işçinin sorumlu olacağı aktarılmıştır.
Bununla ilgili kanun maddesi de mevcuttu ,ancak anımsayamıyorum , eğer bulabilirsem eklerim .
Saygılarımla
Bir çalışan iş yerine ve amirlerine işe gelmeme nedenini söylemesi gerekir.Rahatsızım deyip işe gelemediği zaman,3.gün işe gelmediği ilk günden itibaren ve işe başlayacağı gün tarihli doktor raporunu iş yerine verirse,kanunen o işciye birşey yapılamaz.
işçi raporunu süresi bitmeden işverene ulaştırması gerekiyor önceden haber verme zorunluluğu yok. 7 günlük rapor aldıysa 5 günü işverene ulaştırabilir. hastalanmadan nasıl haber versinki.
Alıntı:
tarık yüce rumuzlu üyeden alıntı
işçi raporunu süresi bitmeden işverene ulaştırması gerekiyor önceden haber verme zorunluluğu yok. 7 günlük rapor aldıysa 5 günü işverene ulaştırabilir. hastalanmadan nasıl haber versinki.
Bir çalışan,işe gelmediği zaman yetkilerine nedenini bildirmelidir.Raporu son günde verse olur,orada bir sorun yok.Amirine bir şekilde rahatsızlandım veya sağlık sorunumdan dolayı su kadar süre gelemiceğim ve raporluyum,raporumuda en kısa sürede ilgili departmana ileteceğim demesi gerekiyor.Aksi halde işyeri 3 gün işe gelmedi diye (o ana kadar raporda sunulmadıysa) noter aracılığıyla,haklı fesih yoluna gidebilir.Yani 3 günden önce o raporun,ilgili departmana gönderilmesi yapılacak en doğru harekettir.
böyle bir uygulama yanlış olur sözle bir bildirimde bulunduğunda da işveren tutanak tutulabir ama bir şey ifade etmez. kural süre bitmeden işyerine ulaştırılmasıdır.