Adli sicil kaydını nasıl sildirebilirim?
ben 2003 yılında işlediğim tehdit suçundan 2008 yılında 7 gün hapis cezası aldım ve bu ceza 72 tl adli cezasına çevrilip ertelendi.bugün adli sicil kaydı aldığımda bu kayıt karşıma çıktı ben bu kaydı sildirmek istiyorum ama beş yıl süre varmış bu beş yıl süre suç tarihinden itibaren mi yoksa karar tarihinden itibarenmi silinir.bu ceza ertelendiğine göre adli kayıtlarda çıkmaması gerekmezmiydi ben bunu anlamadım adli sicil kaydını çok önemli biryere vericem bu şekilde verirsem hayatımda çok şey kaybediyorum iki laf yüzünden ben bu kaydı nasıl sildiririm bana acilbir cevap verebilirmisiniz çok rica ediyorum ben ne yapmalıyım eğer karar tarihinden itibaren beş yılsa yandım ben eğer öyleyse bu kaydı sildirmenin başka yolu yokmudur ne yapabilirim acil cevap verirseniz çok sevinirim
Cevap: Adli sicil kaydını nasıl sildirebilirim?
Adli sicil sildirme ile birçok konu var ve siz hiç incelemeden tekrar konu açmışsınız. Bu sitede bu konulara defalarca cevap verildi biraz zahmet edip arasaydınız bulurdunuz. Kaydınızın sildirilmesi hususunda adli sicil müdürlüğüne dilekçe ile başvurun ( fax ilede gönderebilirsiniz ama nufus cüzdan fotokopisinide göndermeyi unutmayın ). Ertelenen cezalar hüküm niteliğinde olmadığı için adli sicil kayıtlarında gözükmemesi lazım diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi en sağlıklı cevabı adli sicil genel müdürlüğünden alabilirsiniz.
adli sicil genel müdürlüğüne nasıl ulaşabişlirim ben, teşekkür ederim...
adli sicil kaydını sildirebilmeniz için kararın kesinleşme tarihinden itibaren beş yıl geçmesi gerekiyor.beş yıl geçtiyse herhangi bir mahkemeye başvurun.