Taksitlenmiş borcun geciktiği için avukata verilmesi yasalmıdır ve fark alınabilir mi?
hayırlı günler.... kredi kartımı iptal ettiler borcumuda 5 taksite böldüler her ayın 08 ine ilk 3 taksit düzenli yattı ancak 4 üncü taksit 10 gün gecikti diye yasal takip birimi dosyamı banka avukatına yollamış.. 107 tl olan ve son 2 tane kalan borcuma normalde 214 tl alması gerekirken avukat borcun 551 tl olduğunu söylüyor ve 3 gün içinde yatırın diyor .... bu yasalmıdır ?? dosyama elleşmeden bana mesaj atıyorlar ve borcun neredeyse 3 katını istiyor bende hemen 130 tl yatırdım yarında 130 tl yatırıcam fazlasıyla ama genede birşey olurmu LÜTFEN YARDIM ...
Cevap: Taksitlenmiş borcun geciktiği için avukata verilmesi yasalmıdır ve fark alınabilir mi?
Avukatlık vekalet ücreti de ödemek durumundasınız.
Cevap: Taksitlenmiş borcun geciktiği için avukata verilmesi yasalmıdır ve fark alınabilir mi?
İcra takibi başlatılmadan borcunuzun tamamını öderseniz icra masrafı ve avukatlık ücreti ödemek zorunda kalmayabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra takibi başlatılmadan borcunuzun tamamını öderseniz icra masrafı ve avukatlık ücreti ödemek zorunda kalmayabilirsiniz.
slm engin bey bugün kalan son taksitide yatırdım yani yasal olarak borç bitti.. ancak avukat bana icra takip işlemlerinin başlamadığını söylermi ? ben nasıl öğrenebilirim sorabileceğin bir yer varmı ... avukatın istediği dosya masrafları adı altında 321 tl talep ediyor sizce bu onun hakkımıdır ve yatırın diyor peki yatırmazsan ne olur.... onlarmı arasın beni benmi onları aramam lazım iki defa aradım müsait değilmiş kendisi... canıma tak edecek hiç ödemicem bu seferde başım daha çok ağrıyacak ...TEŞEKKÜRLER
Bankayla veya avukatıyla görüşüp varsa bir icra takip dosyası numarasını isteyin. Vermiyorlarsa tebligat bekleyin.