Bakaya kaldım ne yapmalıyım?
Arkadaşlar merhaba;
3 dönemdir bakaya durumdayım. Doktora öğrencisiyim, ancak enstitü askerlik şubeme öğrenci olduğuma dair bir belge yollamadığından, bakaya duruma düştüm. Ve bildiğim kadarıyla her sevk döneminde durumum kötüye gidiyor. Enstitüye gittiğimde oradaki yetlililer askerlik şubemden "kovuşturmaya gerek yoktur" almadan tecil işlemlerini başlatamayacaklarını söylediler. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Bu bakayalık durumunundan nasıl kurtulabilirim. Yardım edecekler için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Bakaya kaldım ne yapmalıyım?
Merhaba,
25 haziran 2010'da tecilim bitmiş, Ağustos dönemine yetişemeyeceğime düşünmüştüm, Aralık'ta askere gidecektim.
Bugün itibariyle şubeye başvurdum, "bakaya" düşmüşüm.
Aralık'ta sorunsuz şekilde askere gitmek istiyorum, geçmişe dönelik rapor alabilirsem hangi günler için rapor almalıyım? Tam aralığı bilen var mı? 25'inden sonra başvuracağım ve Aralık'ta gitmek istediğimi belirteceğim.
Bugün aldğım bilgiye göre geriye dönük rapor sanırım alınamıyormuş, bu durumda ne yapmamı ifademde ne dememi öneriyorsunuz arkadaşlar?
Şubedeki memur, 25'inden sonra gel, alabiliyorsan rapor al dedi. İnsanlar defalarca kaçıyorlar ve ben sadece 1 donem kacırmısım, kendi isteğimle aralıkta askere gitmek istiyorum diye başvuruyorum. Bu durumda ılımlı davranmazlar mı?
Cezai işlem olmaması için yardımınızı rica ediyorum.
Hangi günler arasında arka arkaya rapor almalıyım sanırım? Nasıl almam gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum.
Ne dersiniz?
Teşekkürler
Geçmişe Yönelik rapor alamazsınız, Bakaya kalmış olmanızın ise Aralık'ta askere alınmanızla alakası yok. Bakaya kaldığınız için mahkemeye sevk edilirsiniz. Geçerli ve belgelendirebileceğiniz bir mazeretiniz yok ise paraya çevrilecek bir cezaya çarptırılırsınız, onu da muhtemelen 12 taksit halinde ödersiniz.
Alıntı:
stuffink rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba;
3 dönemdir bakaya durumdayım. Doktora öğrencisiyim, ancak enstitü askerlik şubeme öğrenci olduğuma dair bir belge yollamadığından, bakaya duruma düştüm. Ve bildiğim kadarıyla her sevk döneminde durumum kötüye gidiyor. Enstitüye gittiğimde oradaki yetlililer askerlik şubemden "kovuşturmaya gerek yoktur" almadan tecil işlemlerini başlatamayacaklarını söylediler. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Bu bakayalık durumunundan nasıl kurtulabilirim. Yardım edecekler için şimdiden teşekkür ederim.
Burda anlamadığım, okulu enterese eden durum neymişki sizden savcılık kağıdı istiyor? Onlar kimki sizi tecil edip etmeme lütfunu kendilerinde buluyor? tecil işlemi yapmaya yetkili tek kurum,Asker alma şubesidir.
Okuldan öğrenim durum belgenizi alın(ek-2c), bağlı olduğunuz şubeye gidip, tecilinizi yapın.
Hepsi bu kadar.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Burda anlamadığım, okulu enterese eden durum neymişki sizden savcılık kağıdı istiyor? Onlar kimki sizi tecil edip etmeme lütfunu kendilerinde buluyor? tecil işlemi yapmaya yetkili tek kurum,Asker alma şubesidir.
Okuldan öğrenim durum belgenizi alın(ek-2c), bağlı olduğunuz şubeye gidip, tecilinizi yapın.
Hepsi bu kadar.
Şöyle bir durum var, bakaya kaldıktan sonra, Okul doktora dolayısıyla tecil talebinde bulunamıyor. Böyle bir talepte bulunabilmesi için mahkeme süreci başladıysa mahkemenin tamamlanması ve kovuşturmaya yer yoktur yazısının alınması gerekiyor.
Alıntı:
yalch rumuzlu üyeden alıntı
Şöyle bir durum var, bakaya kaldıktan sonra, Okul doktora dolayısıyla tecil talebinde bulunamıyor. Böyle bir talepte bulunabilmesi için mahkeme süreci başladıysa mahkemenin tamamlanması ve kovuşturmaya yer yoktur yazısının alınması gerekiyor.
Okul bir şey talebinde bulunmaz,Her sene öğrenim durum belgelerini askeriyeye yollar sadece o kadar.Hatta bazen dosyalarınız gitmediği için teciliniz eksik bile kalabilir,gene öğrencilerin takip etmesi gerekir.
Bakaya kaldıktan sonra, herhangi bir uygun şartlarda okula başlanırsa dava süreci olsun olmasın,asker alma dairesi zaten kişilerin tecil işlemini gene yapar.(Mahkeme sonucuna göre kişi adli para veyahut hapis cezası alabilir o ayrı bir konu)
Bakaya ile tecil işlemleri apayrı bir konudur.