Ortak alanın amaç dışı kullanımı hakkında
Selam,
Siteye yeni üye oldum. konu hakkında arama yaptım fakat aradığımı bulamadım.Yeni konu açmanın uygun olacağını düşündüm.Umarım yardımcı olabilirsiniz. :) Konu şu ki; Apartmanımızın sığınağı yaklaşık 10 yıldır kirada, kat maliklerinden birisi sırf diğer apartman sakinleri ile arasında kişisel sorunlar olması sebebiyle kiracıyı çıkarmazsak,belediyeye şikayet edeceğini söylüyor.Belediyeye konu ile ilgili danıştığımızda şikayet olursa tüm apartmana belli bir miktar para cezası (kat maliklerine bölünecek şekilde paylaştırılarak) ve iskan iptali yapılacağını söylüyor.Not olarak Kkt mülkiyeti, tapu vs. herşeyimiz yasal halde ..
Merak ettiğim;
1- Bu durumda apartmanın iskan iptali gibi bir ceza alması söz konusu olabilir mi ?
2- Söz konusu para cezası hangi kriterlere göre belirlenir ? Ne kadar ceza gelebileceğine ilişkin bir hesap yapmam mümkün müdür ? Kısaca ne kadar para cezası gelir ? :)
Yardımlarınızı bekliyorum.
İlginiz için teşekkür ederim
Cevap: Ortak alanın amaç dışı kullanımı hk,
Madde 13- Yapıların bodrum katlarında veya bahçelerinde yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar Kat Mülkiyeti Kanununda belirtilen ortak alanlardan olup bu hali ile yönetilir. Bu sığınaklar bağımsız olarak sığınak amacı ile olsa dahi satılamaz, kiralanamaz, devredilemez ve amacı dışında kullanılamaz.
Değerli kardeşim sığınak yönetmeliğini okumanı öneriyorum.
Cevap: Ortak alanın amaç dışı kullanımı hk,
Yapıların bodrum katlarında veya bahçelerinde yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar Kat Mülkiyeti Kanununda belirtilen ortak alanlardan olup bu hali ile yönetilir. Bu sığınaklar bağımsız olarak sığınak amacı ile olsa dahi satılamaz, kiralanamaz, devredilemez ve amacı dışında kullanılamaz.
Apartmanın iskan iptali mümkün değildir...
Sığınak kanunlar ile korunduğundan dolayı sığınağın ne kadar metrekaresini amacı dışında kullanmış iseniz.Belediye ona göre ceza kesiyor..