Bundan 3 yıl önce eşimden resmi olarak ayrıldım..Uzun ve çekişmeli bir süreç sonrasında boşanmamız gerçekleşti..Oğlumuzun velayeti bana verilirken babasına bayramlarda ve 1 temmuz-15 ağustos tarihleri arasında çocuğu görme hakkı tanındı..(Böyle bir hakka gerek duymasaydık keşke ve herşey normal yollarla çözülseydi)..3 yıl önce oğluma 100 tl ve bana da 200 tl olmak üzere toplamda 300 tl nafaka bağlandı..Ben bu süreçte hiç nafaka yenileme gereği duymadım ve yenilemedim...Buna rağmen eski eşim çocuğumuzu aldığı ve onunla birlikte olduğu her günü hesap ederek oğluna verdiği nafakadan kesti..Yaz aylarında 45 günlük nafakasını hesapladı ve bizim hesabımıza yatırmadı..Buna rağmen ben tenezzül etmedim ve görmezden geldim..Ancak bu yıl çocuğumuzu 15 ağustosta teslim etmesi gerekirken halen kendilerine ulaşamıyorum..Bana haber verilmeyerek G.Doğu'ya götürüldü ve çocuğumla iletişimim kesildi..Şimdi sormak istediğim oğlumunda psikolojisini baz alarak,babasına nasıl bir dava açabileceğimdir..Ve aynı zamanda nafaka arttırım davası da açmak istiyorum...Hem çocuğuma kavuşmak için hemde onun haklarını korumak adına nasıl bir dava açabilirim?