İstifanın bildirilmemesi & geç bildirilmesi
MEB na bağlı özel bir eğitim kurumunda 3 yıllık sorumlu müdür iken 15 haziran itibari ile işten ayrılacağımı yazılı olarak 15 mayıs itibari ile kurucuya bildirdim. 15 haziran itibar ilede kurumdan ayrıldım. dilekçemi kuruma vermeden önce MEBnın ilgili birimini arayarak istifamla ilgili prosedürü sormuştum yetkililer bana "istifanızı kurumunuza verin biz gerekeni yaparız" demişlerdi. eski işyerimin ihmalkarlığı yüzünden dilekçem bakanlığa ulaştırılmamış ve benden yeni tarihli bir istifa dilekçesi istiyorlar. sizce ne yapmalıyım ?
1- istifa dilekçesini kuruma ulaştırmamış olmaları kurum sahibi/yöneticilerinin sorumluluğunda değilmidir ?
2- çalışmadığım/karşılığını almadığım 2 aylık sürede "bitsin gitsin bu iş" deyip yeni tarihli bir dilekçe vermem beni hukuki açıdan bir yükümlülük altına sokar mı ?
ayrıca kuruma başlarken sırf sigorta pirimi ödememek için şirketin %1 hissesine ortak olmuştum. çalıştığım süre boyuncada kendimi ortak olarak gördüm. yine yeni öğrendim ki kurum karar defterinde yazılan noter tarafından onaylanan ortaklık kararını ticaret sicil gazetesinde yayınlatmamış ?
1- bu durumda ben şirketin resmi ortağı sayılırmıyım ?
2- şirket ortağı diye SSK pirimi ödemeyenler bir şikayet ile geriye dönük bana SSK pirimi öderler mi ?
teşekkürler...