Ürün aldım ancak tesliminden kaygılarım var!
Evlenme arifesinde nişanlımla Bakırköy de bir mobilya mağazasından mobilya ve yatak takımı aldım. Firma kapanmış firmanın fatih semtindeki bayiileri de kapanmış, diğer semtlerdeki bayiileri de tek silivride bir mağaza açık günlerdir diğer şubeleri ve ürünleri seçtiğim bakırköy şubesi boşaltıldığı (bakırköyün bağlı olduğu noterlikten boşaltma kararı dükkan camına yapıştırılmış) için arıyorum bir tek silivrideki şubesine ulaşabildim ürün teslimi konusunda kapanmalardan ötürü kaygım var.
Nişanlım bakırköyden kalkmış silivrideki yerlerine gitmiş diğer yerlerin kapandığını silivri maxi center deki yerlerinin de başka bir firmaya ait bayii olduğunu ama diğer kapanan firmanın (şubelerin) teslimatlarını buradan yaptıklarını söylemişler bu cuma ya da cumartesi acil teslim etmelerini istedik yaparız demişler. Ama benim seçtiğim model de yapılacak mı nasıl teslim sonrası nasıl garanti olacak buraları muallak hep yapılır edilir cevapları var.
Fakat bu kaçar gibi şube kapama ve tek bir yerin bize yaparız ederiz gibi havada verdiği cevaplar bizi evlenme arifesinde anormal demoralize etti. Direk yarın tüketici mahkemesine mi gideyim, savcılığa mı gideyim yoksa bekliyeyim mi kararsız kaldım. Sizlerden yardım rica ediyorum kabus gibi çöktü üzerimize bu durum.
Not: Elimiz de teslimatta neler olacağını yazan fiş ve kredi kartı slipleri mevcut.
:alala
Cevap: Ürün aldım ancak tesliminden kaygılarım var!
Not: Elimizde nelerin teslim edileceğini yazan teslimat fişi ve kredi kartı slipleri mevcut.
Firma iflas etmişse,kaçıp göçmüşse karar alsanızda pek işe yarayacağını düşünmeyin.Bu durumda karar alsanızda iflas masası teşkil etmişse oraya alacağınızı kayıt ettireceksiniz.İflas etmemiş ise aldığınız kararı uygulamak için şirketin varsa malvarlığına yönelik icra takibi yapacaksınız.Savcılık bu konuyu hukuki alacak verecek meselesi olarak değerlendirecektir.
Alıntı:
sonyakadan rumuzlu üyeden alıntı
Firma iflas etmişse,kaçıp göçmüşse karar alsanızda pek işe yarayacağını düşünmeyin.Bu durumda karar alsanızda iflas masası teşkil etmişse oraya alacağınızı kayıt ettireceksiniz.İflas etmemiş ise aldığınız kararı uygulamak için şirketin varsa malvarlığına yönelik icra takibi yapacaksınız.Savcılık bu konuyu hukuki alacak verecek meselesi olarak değerlendirecektir.
Tavsiyeniz ne yapmam yönündedir?
Ek bir bilgi:
Firma sahiplerinden birine facebook üzerinden ulaştım kendisi 10 gün içinde teslim olacak merak etmeyin diyor şimdi de akşam üzeri silivrideki dükkandaki çalışan bayanlar cuma en geç cumartesi teslim diyordu.
Mobilyalar geldimi acaba?
Mobilyadan sadece yatak odası takımına ait dolap şifonyerler geldi parça parça geleceğini söylediler şifonyer yatak baza bir iki günde gelicekmiş koltuklar ise 10-12 gün dediler bakalım bekliyoruz sözlere uyulmazsa evraklar avukat herşey hazır direk savcıdayım.