Çalışan İstifasında İhbar Süresinin Firma Tarafından Tek Taraflı Olarak Kısaltılması
Merhaba,
Şirkete 6 hafta ihbar öneli süresiyle istifa vermek istedim ,şirket bu süreyi isterse bir gün bile uygulayabileceğini söyledi , doğru mudur?
Örneğin çalışan farklı işe geçmek istiyor ,istifa veriyor ve ihbar süresi içinde iş bulmayı planlıyor(ihbar süresinden muaf olmak istemiyor), şirket yarın işten çıkın diyerek anında kişiyi işsiz bırakabilme hakkına sahip midir?
Araştırdığım dökümanların hepsi yoruma açık yada işverenin işçiyi çıkarmasından söz etmektedir.
Konuyla ilgili yardımınızı rica ederim , sizden gelecek ön bilgi doğrultusunda ben de başvurularda bulunacağım.
Bilgi amaçlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez ve İstanbul ofisine bilgi amaçlı e-posta gönderdim.Duruma göre bunu şikayete nasıl çevirebilirim.Prosedürü tam olarak nedir?
Saygılarımla
Cevap: Çalışan İstifasında İhbar Süresinin Firma Tarafından Tek Taraflı Olarak Kısaltılması
Bilgi sahibi olanın paylaşmasını önemle rica ederim.Gün içerisinde İl Çalışma Müdürlüğüyle de iletiişime geçeceğim ,ancak onların bilgi verip vermeyeceklerini bilemiyorum.
Cevap: Çalışan İstifasında İhbar Süresinin Firma Tarafından Tek Taraflı Olarak Kısaltılması
İşveren ihbar öneline uymazsa ücretini ödemekle yükümlü.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
İşveren ihbar öneline uymazsa ücretini ödemekle yükümlü.
Teşekkür ederim, şirket uyarılmış sanırım , bugün tüm işlemler istediğim gibi sonuçlandı