Eğitim ve danışmanlık merkezi
Merhabalar,
Bir arkadaşımla ortak eğitim ve danışmanlık merkezi açmaya karar verdik.uzun bir süre araştırdık ve bir yere bağlı olmadığı kanaatine vararak merkezi açtık.Fakat henüz şirketi kuruluş aşamasında iken ve işyerinin içerisinde tadilat devam ederken sadece vergi levhası çıkmıştı ,birde reklam olsun diye tabelamızı asmıştık.Vergi levhası çıkalı 2 gün olmuştu ki bulunduğumuz ilçe mem şube müdürü elinde bir fotoğraf makinesi bize sormadan dışarıdan resimlerimizi çekerek içeri girdi ve hakkınızda şikayet var dedi.işyerini gezdi,ortaklık sözleşmesinden örnekler aldı ve gitti.Biz ertesi gün savcıya gittiğimizde hakkımızda herhangi bir şikayetin olmadığını söyledi.Bu arada bu olay ortağımla aramızı açtı.İşyeri gelişme olmadan bu olay yüzünden kapalı kaldı tadilat aşamasında.Bir ay sonrada biz hissemizi ortağımıza devretti.Devirde 10 gün sonra ilçe milli eğitim şikayetçi oluyor izinsiz eğitim kurumu açtılar diye.jandarmaya ifade verdik,biz devir etmiştik ve ortak da burayı etütü merkezi yapmıştı.Aradan 4 ay geçti ve açılmamış olan eğitim danışmanlığı merkezinden dolayı bize ilçe milli eğitim ceza davası açmış.Bidiğim kadarıyla eğitim danışmanlıkları milli eğitime bağlı değil,ilçe mem dava açma hakkı var mı? Eğitim danışmanlıkları meb bağlı mı izin alınması gerekiyor muydu? Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim ?Bu konu da bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Çok zor durumdayım
Saygılarımla
Cevap: Eğitim ve danışmanlık merkezi
Bu gibi sorulara cevap verilmediği için sorumda sağlıklı bir bilgi bulamadım.Eğitim Danışmanlık Firması'nın açılış koşulları da yok ortalıkta.İnsanlar yanlış yapmaktan çekiniyorlar.Kanunen MEB'den izin alınmalı mıdır?Arkadaşın sorusun tekrarlayayım...