İstifamı vermek istiyorum ama
Mrb
Ekim ayında işyerimde 6 yılımı dolduracam.5 yıllık sigortalıyım.İstifamı vericem fakat 15 gün önceden çıkışı bildirmem gerektiğini bilirken yeni bi kanunla 57 gün önceden bildirmem gerektiğini öğrendim.Bu bana pek inandırıcı gelmedi işyerimim davranışlarından dolayı.Sanki bazı ödemeleri yapmak istemedikleri için böyle bişey sunduklarını düşünüyorum.30 günlük yıllık iznim var ben bu izinlerimin ücretini almak istiyorum fakat 57 gün önceden işyerine bildirim yapmadığım için bu hakkım elimden alınıyor.Lütfen yardımcı olur musunuz?İstifa 57 gün önceden mi işyerine bildirilmeli?
Cevap: İstifamı vermek istiyorum ama...
Kanun maddesi aşağıdaki gibidir
4857/17 gereği iş sözleşmesini fesih etmek isteyen taraf; feshi yazılı olarak ve çalışma süresinin gerektirdiği bildirim süresine bağlı kalarak diğer tarafa iletmekle yükümlüdür. İş sözleşmeleri;
* İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,
* İşi altı aydan bir buçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
* İşi bir buçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,
* İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra
feshedilmiş sayılır. İş sözleşmesini belirlenen bildirim sürelerine uymaksızın fesih eden taraf, söz konusu sürenin ücretini ihbar tazminatı olarak diğer tarafa ödemek durumundadır.
Bildirim süreleri bölünemez, kısmen uygulanamaz. Böylesi bir uygulama halinde, tüm bildirim süresi esas alınarak ihbar tazminatı ödenmesi gerekecektir.
Aynı teraneyi bende yaşamıştım. 1 sene 4 ay için 3 hafta daha çaılşmamı istediler bende gittim devlet hastanesine 21 günlük rapor aldım ve işi ertesi gün bıraktım.. Eskiden rapor almak kolaydı şimdi zorlaşmış sanırsam.. 57 gün gelir geçer sabır...
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Aynı teraneyi bende yaşamıştım. 1 sene 4 ay için 3 hafta daha çaılşmamı istediler bende gittim devlet hastanesine 21 günlük rapor aldım ve işi ertesi gün bıraktım.. Eskiden rapor almak kolaydı şimdi zorlaşmış sanırsam.. 57 gün gelir geçer sabır...
Bu raporla ilgili şöyle bir durum var ,şu an rapor alınması durumunda şirket bu rapor süresini ihbara ekliyor ,eğer rapor alacaksanız dikkatli olmanızda fayda var..