Cevap: Günü Geçmiş Reddi Miras Acil yardım
3 ay içinde reddetmeniz gerekirdi.
FAKAT
3 AY geçsede borça batık ise reddetmiş sayılırsınız.
FAKAT
Mallara sahip çıkmışsanız,benimsemişseniz,mirasçı olarak kabul görünümlü eylem ve davranış içinde olmuşsanız sorumluluk devam eder.
geçenlerde ewimize firmalardan icra kağıdı geldi borçlu firamalar tek tek dava mı açmak gerekir
Her mirasçının tek tek sulh hukuk mahkemesinde dava açması gerekir(dilekçe vereceksiniz) ,siz uğraşamazsanız yada yapamayacağınızı düşünüyorsanız çok acil bir avukattan yardım alınız, zaman geçirmemeniz çok önemlidir , en kısa zamanda adliyeye gidip bir görüşünüz , ancak vefattan sonra dilekçe verme süreci bildiğim kadarıyla 3 aydı , bilginize...
Eğer babanızın borç ödemeden acze düşmüş olduğunu ispatlarsanız(mesela iflas kaydı vb.) hiç üğraşmanıza gerek kalmaz bu durumda kanundan doğan reddi miras durumu söz konusu olur.
Cevap: Günü Geçmiş Reddi Miras
Alıntı:
ahmet8989 rumuzlu üyeden alıntı
Babamız öldükten sonra üç ay içinde veraset ilamı çıkarttık. Tüm mal varlıkları hacizli idi. Bu zaman zarfında mallarından hiçbirimiz hiçbir şekilde faydalanmadık. Fakat borca batık olduğu için alacaklılar bizim üzerimize gelmeye başladı. Reddi miras zamanını geçirdiğimiz söyleniyor. 4 kardeşiz birimiz takip açısından kalıp 3 ümüz reddi miras yapabilirmiyiz? Her alacaklı için ayrı dava açılması gerekir diyorlar bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum
slm benimde bir derdim var konu açamadım özür dilerim babam öldü mahkeme varmış babamın adı geçen tazminat davası babamın yanında biri çalıştı ve adam trafo binası boyarken elektrik çarpması sonucu yaralandı ama kooperatife ait bir işti bu sonuçda adam kooperatife dava açıyor ama babamda 5 ay önce vefat ediyorşimdi bizde 4 kardeş olarak dahili davalı olarak gözüküyoruz babamın mirası falan olmadığı için reddi miras yapmadık zaten sigortası falanda yoktu herhangi bir geliride yoktu bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olabilirseniz sevinirim (lonu açamadım burdan paylaştım sayfada yazan arkadaşdan özür dilerim