Hafta sonu kızımı teslim alırken
Annesi kızımı yaz boyunca anneannesinin yanına dikiliye gonerderdiği için , kendisini ikaz ettim kızımı İstanbula getirmeyince, icra dairesinden takipte bulundum.
İcra mektubu gider gitmez kızım İstanbul'a getirildi :). Ve bir arkadaşımla kızımı teslim almaya gittiğimde icra dairesi işin için girdiği için kendi doldurduğu bir kağıdı imzalamadan artık kızımı vermeyeceğini soyledi ortamda kızım olduğu için imzaladım, orada bulundurduğu iki şahite de imzalatmış. İçerikte boşanma protokolüne ugun olarak kızımı teslim aldığımı ve ertesi gün geri getireceğimi yazmış.
Bu yaptığı yasal bir gereklilik midir? Bunu imzalamadan kızımı bana vermeme gibi bir hakkı varmı? Bana gore bu bir tahrik , zorluk cıkarma ve yıldırma metodudur. Bu konuda bende yasal yollara başvurmak istiyorum.
Cevap: Hafta sonu kızımı teslim alırken
Bu esnada icra memurları da var mıydı?
hayır arkadaşımla gittim. imzaladım kızımı aldım, ama bu hafta imzalamayı düşünmüyorum, ben ona kağıt imzalatacağım , teslim belgesini imzalamassa kızımı vermeyeceğim diye.(tabi imzalayacağını sanmıyorum) onun belgesini de elinden alıp vermeyeceğim. Mehkemeye ibraz edeceğim sürekli olarak zorluk cıkartıyor, yoklama kağıdı gibi herhafta belge imzalamak zorundamıyım diye.(acacağım velayet davasında delillerimden biri olacak...
Sizde imzalamak zorunda değilsiniz, eşinizde imzalamak zorunda değil.
Bence siz şöyle yapın. Eşinizin kağıdını imzalayın. Ama muhakkak okuyun. sende benim kağıdımı imzala diyin. Kağıda da şunu yazın.
"Kendi hazırladığım kağıdı imzalamadan vermeyeceğim için imzalatıp verdim çocuğu" diye yazıp imzalatın.