Dubleks dairenin çatısıyla ilgili
Iyi günler ..benim merak ettiğim bir konu var..yeni yapılmış 4 katlı binadan bir daire aldım.binanın en üst katları dublex.haliyle çatıyı hiçbir şekilde ben veya alt katlarda oturanlar kullanamıyacak..ilerleyen zamanlarda çatıyla alakalı bir sorun olduğunda su akma yalıtım vs. Gibi sorunlar da ödeme yapmak zorundamıyım??ortaklaşamı yapmak zorundayız yoksa dublexlerde oturanlar mı çatılarını yaptırmak zorunda?? Cevaplarsanız sevinirim ..şimdiden teşekkürler..
Cevap: Dublex dairenin çatısıyla ilgili
üstkata sızacak su üstkattanda alt daireye ordan da size gelebilir.
Ben binayı yapan mutaite pek güvenmiyorum..o yüzden ilerde başımı çok ağrıtır diye düşünüyorum..akan su bana gelene kadar bende önce iki daire var :) sonuçta ben çatıyı hiçbir şekilde kullamıyacağım.. çünkü orası dublex.eşyamı vs koyamıyacagım.neden ücret ödüyeyim ki bu şekilde düşünüyorum..yanlış mı düşünüyorum..yanlış düşünüyorsam neden yanlış düşündüğümü söylerseniz sevinirim..
çatı ortak kullanım alanı olarak kabul ediliyor maalesef...
b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; (1)
Katılmakla yükümlüdür.
ÇATI ORTAK YERDİR.:DD
Peki ödemezsem parayı bana ne gibi yaptırımlar uygulanabilir?? Bilmek değil öğrenmemek ayıp demişler büyüklerimiz :) yardımlarınız için sağolun..
Herhalde icra takibi başlar
Binadaki dublexler dışında herkes benim gibi düşünüyorsa eğer çoğunluğu ben sağlarsam yinedemi icra takibi başlar ??kısacası ben 6 -dublex 2 :)
o zaman adam da size catının kullanımını yasaklarsa ne yapacaksınız ? anten koydurmazsa guneş sistemi koydurmazsa depo vs birşey koydurmazsa ne yapacaksınız ki ne sizin çatıdan vazgeçme şansınız var ne de onun böyle bir yetkisi bildiğim üzere...
Zararın neresinden dönersen kardır da demiş ,ATALARIMIZ.:DD