-
Boşanma ve mal paylaşımı
SELAMLAR
BEN HENUZ UZERINDEN BIR SENE GECMEMIS BIR EVLILIKLE ILGILI SORUYORUM.. EGER AYRILMAMIZ GEREKIRSE:
1- EVLILIK TARIHINDEN ONCE UZERIMDE BULUNAN MALLARIN DURUMU NE OLUR?
2- EVLENDIKTEN SONRA EDINILEN MALLARIN DURUMU NE OLUR?
3- MALLARIN ORTAK OLMAMASI ICIN YAPILAN SOZLESMENIN BIR ORNEGI VARMIDIR NERDEN NASIL YAPILIR?
4- BOYLE BIR SOZLESME ICIN BIR SURE VAR MIDIR?
5- 1 YILDAN ONCE BOSANMAK MUMKUNMUDUR?
SORULARINA CEVAP VEREBILIRMISINIZ??
SIMDIDEN TESEKKURLER..
-
1) Evlenmeden önce size ait olan mallar sizin kişisel malınızdır ve paylaşıma tabi olmaz.
2) Evlendikten sonra eşlerin çalışmaları karşılığı edinmiş oldukları tüm mallar, kişisel mallarının gelirleri, Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler, çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,edinilmiş malların yerine geçen değerler edinilmiş mal sayılır ve mal rejiminin sona ermesinde paylaşıma tabidirler.
3) Malların ortak olmaması için mal ayrılığı rejimini, her iki eş de kabul ederse, noterde yapacağınız bir sözleşme ile seçebilirsiniz. Eşiniz bunu istemezse, mal ayrılığı rejimine geçmek için haklı bir sebep varsa mahkemeden mal ayrılığı rejimine geçmek için karar almanız gerekmekte. (Her iki halde de üçüncü kişilerin hakları korunmaktadır.)
4) Sözleşme için süre yok, yeter ki her iki taraf anlaşmış olsun.
5) 1 yıldan önce anlaşmalı olarak boşanamazsınız.
Sorduğunuz soruların cevapları özetle bunlar. Yalnız mal rejimleri hususu ayrıntılı olduğu kadar da karışık bir konudur. İnşallah ömür boyu mutlu olursunuz ve bu bilgilere ihtiyacınız olmaz. Ancak öyle bir durumda hak kayıplarını önlemek için mutlaka hukuki destek alın.
Saygılar.
-
DILEK HANIM COK TESEKKUR EDERIM .
GAYET ACIKLAYICI OLDU. BENIM SIZDEN ANLADIGIM BIR NOTERE GIDIP HERHANGI BIR SURE SINIRLAMASI OLMAKSIZIN (MESELA IKI SENE SONRA) BU SOZLESME IMZALANABILIYOR..
YANITLARINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM. EGER GEREKLI OLURSA ISIN OZU ICIN SIZI REEL ORTAMDA RAHATSIZ EDERIM
SELAMLARIMLA