Senet tahsilatını nasıl yapmalıyım?
Merhaba benim sorunum çok farklı şimdi bi şahısa iş yaptım dışardan faturalı deil reklam işi işi yaptığım şahıs senet son tarihinden 1 ay geçmesine rağmen senedi ödemedi kişinin eşi icra dairesinde müdür vede benim icralık dosyam var yani tahsilat için icraya versem bu senedin karşılığında paramı keserlermi yada senedi güvendiğim bir kişinin üzerinde cirolasam nasıl tahsil etmeliyim icradaki eş bana ne gibi sorunlar çıkarabilir...
teşekkürler
Cevap: Senet tahsilatını nasıl yapmalıyım ?
Arkadaşlar acil cevap verebilecek yokmu cok acilll ?
Bulunduğunuz yerde tek bir icra dairesi mi var?
hayır ben izmirdeyim alacaklı olduğum kişi bodrumda ben izmirden ericem icraya ilk önce noterden protestomu çekmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim
Tekrar teşekkürler
Senedi avukatınıza veriniz kendiniz takip edip neticelendirmekte zorlanırsınız. Yok illa ben yapacağım diyorsanız noterden ihtar yollayabilirsiniz önceden ama direkt icra dairesine dosyalanmış olarak götürüp işlem başlatabilirsiniz. Tek icra dairesi değilse borçlunuzun eşi icra müdürü olmuş fark etmez diğer dairelere tevzi edilebilir.
engin bey ilginiz ve cevabınız için teşekkürler bu tarz bi senette aukatlık ücreti ne olur acaba?
kolay gelsin
Avukatlık ücreti avukat ile görüşerek karar verilebilir, bütçenize uygun bir avukat edinebileceğinize inanıyorum.
Ayrı bir konu açmak istemiyorum. Şöyle bir durum var:
Adrese tebligat yapıldı, eşi evde yok diyerek almadı ve postacı tebligatı muhtara bıraktı.
Bu durumda hacze 15 gün sonra mı gidilebilir? (Eşi alsaydı 7 gün sonra mı gidebilirdik?)
(Adresten taşınma yok, sadece muhatap evde değil)