Avukatlık ve sigorta mevzuatı
Sevgili meslektaşlarım.sorucağım sorularda beni aydınlatırsanız o kadar çok sevinicem ki sormayın.
Çünkü muhasebeci arkadaşalra sorduğumda teknik bilgiler vs kafamı karıştırdı mevzuatın hali de belli zaten.
1 - Bir avukatın sigortalılığı neye göre işler sağlık güvencemiz vs serbest çalışan avukatlar için söylüyorum.prim oranlarımız neye göre belirlenir sağlık karnesi albilirmiyiz muayene vs durumları ?
Arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursanız gerçekten büyük sevap işliyceksiniz.Tecrübeli abilerimizin cevaplarını bekliyorum
Cevap: Avukatlık ve sigorta mevzuatı
Her ne kadar Bağ-Kur (5510 S.Y. m. 4/b) kapsamına alınmış olsak da halen "topluluk sigortası" olarak geçmekte.
Günlük primimiz minimum 8,14 TL. gibi bir rakam.
Sağlık karnesi almıyoruz. Sağlık kurumlarında başka hiçbir belgeye gerek kalmaksızın TC kimlik numaramızla muayene olabiliyoruz.
Alıntı:
mevzuatın hali de belli zaten.
Bu cümlenize ise sonuna kadar katılıyorum. Gözlemim odur ki SGK çalışanları bile neyi niçin uyguladıklarını, 5510 S.Y.'nın hangi maddesine dayanarak işlem yaptıklarını bilmiyorlar.
Cevap: Avukatlık ve sigorta mevzuatı
yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim ilknur hanım barobirlikte 5510 sayılı yasa ile ilgili bir link varmış konuyla ilgili olarak ona bakıyorum şimdide