SSK'lı ölümü ve kız çocuğu
Gününü doldurmuş emeklilik için yaşını bekleyen ssk lının ölümü durumunda boşanmış eşinden olan 4 yaşındaki kızına ssk tarafından açılan bir hesaba 18 yaşına gelene kadar ve 18 yaşında kullanabileceği şekilde aylık yatırıldığını duydum. Böyle bir uygulama varmıdır gerçekten.? Varsa uygulama ne yöndedir...
Cevap: SSK'lı ölümü ve kız çocuğu
Evlenmediği ve çalışmadığı sürece kız çocuğu emeklilik şartlarını sağlamış olan babasının vefatından dolayı yetim aylığı almaya hak kazanır.
Velayetin önemi varmıdır bu konuda İlknur hanım?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Velayetin önemi varmıdır bu konuda İlknur hanım?
Evet Erdoğan bey,
parayı kimin alabileceği açısından önemli.
Eğer velayet hakkı ölen kişide ise sağ kalan ebeveynin çocuk adına SGK'ya yatan parayı alabilmesi için Aile Mahkemesi Hakiminden velayet hakkını talep etmesi gerekir öncelikle.
Parayı kimin alabileceği konusunda haklısınız elbette ama, soru doğrudan kız çocuğunun bu maaşa hak kazanıp kazanmadığı idi diye anladım ben :)
:)
Alabilir tabii de henüz hukuki işlem yapma, tasarruf ehliyeti yok, birinin eliyle alacak muhakkak, işte o eli tespit etmeye çalışıyoruz. :DD
Çocuğun velayeti boşanmış olan annenin üzerindedir. Bu durumda çocuğa bağlanacak olan aylık 18 yaşına gelene kadar bankayamı yatar yoksa boşanmış olan ve velayet hakkı bulunan kadın bu çocuğa bağlanacak olan aylığı çocuk adına alabilirmi.?Birde çocuğa bağlacak olan aylığın oranı nedir.? Hepinize şimdiden teşekkürler.
Yani ölen babadır. Velayet boşanmış olan annededir.
Cevap rica ediyorum...Lütfen.