Fesihi Haklı Kılan Durumlar
Merhaba. Bir rehabilitasyon merkezinde işe başladım. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen matbuu ve 1 yıllık sözleşme dışında, kendi aramızda kurum müdürüyle bir sözleşme daha yaptık. Bu sözleşmede maaş miktarı, ödeme günü ve ödeme gününden itibaren 7 iş günü gecikirse tek taraflı fesih hakkı doğduğu yazıyor. Konuyla ilgili bir kaç sorum olacak:
1-Kendi aramızda yapılan sözleşmenin noterle yapılmamış olması, bu sözleşmenin geçerliliğine etki eder mi ?
2-Kendi aramızda yaptığımız sözleşmede yer alan 7 iş günü içerisinde ödenmemesi durumda tek taraflı fesih hakkı doğar maddesi geçerli midir ? yoksa iş kanununun 20 gün içinde ödenmediği takdirde fesih edilebilir maddesi mi geçerlidir ?
3-Bazı kişilerden duyduğun kadarıyla işe girişten sonra 3 ay içinde işveren yada işçi ayrılırsa, 3 aylık süre dolmadığı için taraflardan hiçbirisi bi hak iddia edemiyormuş. böyle bişey var mıdır ?
4-Sözleşmede belirli bir tazminat maddesi yer almıyor. Ben son çare olarak doğrudan ayrılırsam bişey ödemek durumunda kalır mıyım ?
5-Haklı nedenlerle istifa etmenin de ihbar süresi var mıdır ? var ise ne kadardır ?
Cevap: Fesihi Haklı Kılan Durumlar
İŞÇİNİN HAKLI NEDENLE DERHAL FESİH HAKKI
Madde 24 ........
e) İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,
Cevap: Fesihi Haklı Kılan Durumlar
Cevap için teşekkürler. Bilgisi olan arkadaşlardan diğer sorular için de yanıt alabilirsem çok sevinirim.