Engelliler ve Psikolojik tedavi görenlerin ceza davaları
Merhabalar. Ben 1,5 yıldır psikolojik tedavi görüyorum ve aynı zamanda da %78 oranında Ortopedik Engelliyim. İki ay önce ambulansla götürüldüğüm hastane acil servisinde, gerekli muayene ve tedavilerim yapılmadı. Sadece serum takılarak taburcu etmek istediler.Rahatsızlığımın devam ettiğini güçlükle ifade ettiğimde ise,polikliniğe müracaat etmem gerektiği söylenerek sedyeyle acil servis kapısına bırakılmak istendim.Bu sırada yaptığımız tartışmada, doktora vurduğum söyleniyor. Daha sonra sedye üzerinde dışarı çıkarıldım ve yine sedye üzerinde 4 kişi tarafından ellerim arkadan kelepçelendi.Bütün vatandaşların önünde kelepçeli olarak eziyet ve darp edildikten sonra da polis odasında kapalı kapılar arkasında darp ve eziyetler yarım saat kadar daha devam etti. Bu sırada ellerim arkadan kelepçeli iken yapılan bu eziyetlerle birlikte kimliklerim, cüzdanım, sağlık karnem, cep telefonum,ilaçlarım ve tüm özel eşyalarıma zorla el konularak aileme haber vermem engellendi. Sonra karakola götürldüm fakat istememe rağmen avukat çağrılmadı ve hiçbir şekilde muayenem yapılmadan hakkımda rapor düzenlendiğini öğrendim.Karakol çıkışında da, yine aynı rahatsızlığım devam ettiği halde, karakolda kimse benimle ilgilenmedi ve kendi imkanlarımla, 112'yi arayarak başka bir hastaneye götürüldüm. Olaydan sonra da, daha önce tedavilerimin devam ettiği üniversite hastanesinde, daha önce hiç yatmamış olmama rağmen ilk defa yatırıldım. Gördüğüm 1 aylık yataklı tedavi sonrasında 1 ay da heyet raporu verilerek taburcu edildim.Bugün de; karakol ifadeleri savcılığa gelmiş ve karşılıklı şikayetçi olmamıza rağmen, tek şüpheli beni yazmışlar. Soruşturma dosyasındaki ifadelerin örneklerini aldım ve okuduğumda, doktor, 2 tane güvenlik görevlisi ve hastane polisi, ayrı ayrı beni suçlamışlar. Fakat ifadelerinde, önemli çelişkiler var. Biri diyor ki; kendini sağa sola çarpıyordu, polis onun için kelepçeledi. Fakat kelepçelendikten sonra hırslandım ve kapıya kafa attım. Diğeri diyor ki; polise küfür etti, ama polis bana küfür etti diye birşey dememiş aksine kendisi gelip sakin bir şekilde bana geçmiş olsun falan dilemiş. Polis, kendisine küfür eden birine kibarca gelip geçmiş olsun der mi? Güvenlikler demiş ki; zıplayıp bize vurmaya çalışıyordu zor tuttuk. Fakat öyle birşey kesinlikle olmadı.Ben doktora vurma anını hatırlamadığım için, vurmuş olabilirim diye ifade vermiştim, çünkü hatırlamıyorum. Fakat karşı tarafların ifadelerindeki yalan ve çelişkileri görünce, söyledikleri vurma eyleminin de yalan olduğunu anladım. sayın Savcı güvenlik kamerası kayıtlarını istemiş, bekleniyor halâ. Kamera kayıtları geldikten sonra vurup vurmadığım ve açık alanda polisin yaptıkları tespit edilecek. Fakat küfür etmediğimi nasıl ispat edeb ilirim ve benim şikayetimi neden dikkate almadılar ve sadece beni şüpheli gösterdiler. Aynı zamanda, benim şikayetçi olduğum doktor, güvenlik görevlisi ve hastane polisinin kullandıkları çelişkili ifadeler, delil sayılır mı? Çünkü hepsi de aynı yerde çalışıyorlar ve ortak amaç için verilmiş ifadeler bunlar. Ceza davalarında; somut delil olmadan, sadece taraflı kişilerin ortak amaç için yaptıkları şahitlikleri geçerli olur mu? Yani ben sevmediğim birisi için 3-5 tane yalancı şahit bularak, bu bana küfür etti, bunlar da şahidim diyebilir miyim(Örneğin). Ayrıca; kesinlikle suçlu olmadığıma inanıyorum ama yine de şu anki engellilik durumum ve gördüğüm psikolojik tedaviler, kullandığım yeşil ve normal reçeteli antidepresan ilaçlar, benim lehime bir karar teşkil eder mi? Siz değerli üyelerle paylaştığım bu konuyla ilgili kıymetli bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla
Cevap: Engelliler ve Psikolojik tedavi görenlerin ceza davaları
Alıntı:
Ben doktora vurma anını hatırlamadığım için, vurmuş olabilirim diye ifade vermiştim, çünkü hatırlamıyorum.
Burada vurmaya dair diğer tanıkları onaylamış oluyorsunuz.
Alıntı:
engellilik durumum ve gördüğüm psikolojik tedaviler, kullandığım yeşil ve normal reçeteli antidepresan ilaçlar, benim lehime bir karar teşkil eder mi
Hafifletici neden olabilir.