Banka havalesi ile verilen borç nasıl alınır (Açıklama hanesine borç diye yazmıştım)
Merhabalar,2007 yılında tanıdığım birine banka yolu ile borç verdim.Yurt dışında çalışıyorum.parayı once tr hesabıma ardından da şahısın vermiş olduğu hesaba havale ettim. her 2 yada 3 havale işleminde açıklama hanesine "Borç"diye not düştüm.havalenin biri gönderiş olduğum şahsa diğeri ise teyzesinin kızına aitti.
Şahsın benden almış olduğu mevlayı ödemede zorluk çekeceğini zannetmiyorum.amaç baştan dolandırıcılık olsaydı banka havalesi ile almazdı diye düşünüyorum.
Bankadan suret istedim. Şu aşamadan sonra ne yapmalıyım?
Saygılar,
Cevap: Banka havalesi ile verilen borç nasıl alınır (Açıklama hanesine borç diye yazmıştım)
Avukatınız sizin adınıza dava açmalıdır. Banka Borç dekontu/Havale/EFT davada yazılı delildir. Muhtemelen şahit kullanmayacaksınız ya da karşı taraf şahit kullanılmasına itiraz eder. En iyisi de bu. yazılı delil her zaman 1. derece önemlidir.
Dava en az 6 ay sürer. Ama dava sürecinde faizler işler.Davayı kazanırsanız parayı alabilirsiniz anlamına gelmiyor. İcraya gidip haciz işlemlerine başlayacaksınız.
Sonuçta mahkeme "borçludur" olarak sizin lehinize karar çıkarırsa, bu kişiyi ve hatta mirasçılarını ömür boyu takip edersiniz ve faizleriyle alırsınız. Mahkemeden "borçludur" karar yazısı her zaman elinizde bulunsun.
saygılarımla;