Vergi denetmenlerince çağırıldım !
merhabalar. 2006 yılından beri kendi adıma yürütmüş olduğum bir online oyun sunucusu satış sitem var.Geçenlerde birinin şikayetine üzerine hakkımda soruşturma açılmış ve dün vergi denetmeni tarafından görüşmeye çağırıldım. Ve bugün gittim görüştüm. Sonuç olarak 2006 yılından bu tarafa hesaplarıma giren tüm gelirlerin vergisinin benden tahsil edileceği ve ceza yiyeceğim söylendi. Acaba geriye dönük şirket olmayan biri için böyle bişi mümkünmüdür izlemem gereken yollar nedir bu konu üstüne? Ek olarak sunucu kiralayarak aylık belirli bir gelir elde ediyorum. Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler içimde korkular var :(
Cevap: Vergi denetmenlerince çağırıldım !
Gelir varsa vergi de var.Bir muhasebecinin konu hakkında uzmanlığına başvurunuz.
Denetmenin ufak bir hatası var hesaba giren her para gelir değildir. Sadece size oyun satışı nedeniyle elde ettiğiniz gelir için ceza kesebilir. Evet geriye dönük ceza kesecek. Çünkü sizin vergi kaydınız şirketiniz yok.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Denetmenin ufak bir hatası var hesaba giren her para gelir değildir. Sadece size oyun satışı nedeniyle elde ettiğiniz gelir için ceza kesebilir. Evet geriye dönük ceza kesecek. Çünkü sizin vergi kaydınız şirketiniz yok.
işte benimde içim bu konu üstünde biraz sızlandı. Sonuç olarak hesabıma para gönderenlerin %90ı atmlerden gönderiyorlar ve kesinlikle oyun sunucusu kiralamak üzere gönderdiklerini kanıt eden bir olay yok ortada. Bi yandanda korkuyorum denetmenle ters gidip daha insafiyetini kaybederim diye :)
Denetmen normal şartlarda sizin menfaatinize olacak bir iş yapmaz. Tamam ama para ne için gönderildi? diye sorduğunda da mantıklı bir açıklamanızın olması gerekir.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Denetmen normal şartlarda sizin menfaatinize olacak bir iş yapmaz. Tamam ama para ne için gönderildi? diye sorduğunda da mantıklı bir açıklamanızın olması gerekir.
işte bende
Alıntı:
Tamam ama para ne için gönderildi?
bu kısmı düşünüyorum açıkcası ama tabi hesabıma gelen paraların hepside iş için değil bunlarıda kanıtlamak hep sorun olacak neyse Allah hayır eylesin.
vergi kanunlarında iddia eden taraf iddiasını ispat etmek zorundadır. denetmen hesabınıza giren bütün paraları ticari olaraka kabul edip işlem yaparsa bunuda ispat etmekle ( tespit) yükümlüdür) aksi taktirde mahkemede lehinize karar çıkar. sizin durumunuz denetmenin raporuna göre cevaplanacak bir husus
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
vergi kanunlarında iddia eden taraf iddiasını ispat etmek zorundadır. denetmen hesabınıza giren bütün paraları ticari olaraka kabul edip işlem yaparsa bunuda ispat etmekle ( tespit) yükümlüdür) aksi taktirde mahkemede lehinize karar çıkar. sizin durumunuz denetmenin raporuna göre cevaplanacak bir husus
çok teşekkür ettim tam olarak aradığım cevap buydu. Teşekkürler, saygılar..