Yürürlülükteki TTK madde gerekçelerine yaptığım bir araştırma için ihtiyacım var fakat ulaşamıyorum.Yardımcı olabilecek olan var mı acaba?Nereden bulabilirim?
Printable View
Yürürlülükteki TTK madde gerekçelerine yaptığım bir araştırma için ihtiyacım var fakat ulaşamıyorum.Yardımcı olabilecek olan var mı acaba?Nereden bulabilirim?
Az önce Ankara'yı aradım internetten bulamayacağımı hatta kitaplardan dahi bulmammın pek mümkün olmadığını söylediler=(
Şerhli Türk Ticaret kanununlarında belki bulunabilir. 1956-1957 yıllarında yapılan TTK gerekçesi internette yok diye biliyorum. Sadece yeni tasarı ve gerekçesi internette var. Tabi 6762 sayılı TTK'nın gerekçelerini bulsanız da eski Türkçe nedeniyle oldukça zorlanabileceğinizi düşünüyorum.
Gerekçesi açıklandımı ki? :)
Kanunların şerhi açıklaması izahı olur da gerekçesi olabileceği hiç aklıma gelmemişti.
Bulabilsem de zorlansam keşke.Ne yazık ki internette yok.Ulaştığım yetkililerden istediğimde de veremeyeceklerini belirttiler.Şerhlerde de ne yazık ki bulamadım.
Engin Bey tabi ki siz daha iyi bilirsiniz ama google gerekçeli kanun olarak bilgi veriyor ve bir kaç kitap gerekçeli kelimesiyle yayımlanıyor.O nedenle o şekilde kullanmayı tercih ettim.
Kanunun mu gerekçesi acaba izahın mı gerekçesi ben bilmiyorum. Yani bir kanunu yaparken gerekçeye dayandırmak zorunlumudur?
Yanlış biliyor olabilme ihtimalimle beraber kanunların gerekçeleri genelde oluyor diye biliyorum.Fakat zorunluluk mudur bilemem.
Ben öğrenciyken biliyodum bunları :)
Herkes siz olmak zorunda mı sizce?