Fazladan ssk pirimi yatırıldı nasıl düzeltebilirim? korkuyorum:(
Merhabalar, ben sözleşmeli öğretmen olarak geçen sene ekimde atandım, 1 ekimde mıllı eğitimde sigortam başladı. fakat bir önceki çalıştığım kurum (özel kolej) eylül sonunda oradan ayrılmama rağmen, kasım ayında benim sigortamı bitirmiş. bu durumda ssk hesabımda fazladan para var. ayrıca devlet memurlarının başka yerde çalışmaları yasak olduğu için boyle bir durumda memuriyetime son verilir mi? ne yapmam gerekiyor?
Cevap: fazladan ssk pirimi yatırıldı nasıl düzeltebilirim? korkuyorum:(
Eski çalıştığınız işyeri "primin sehven yatırıldığı"na dair bir dilekçe yazıp SGK'na bildirirse herhangi bir sorun olmaz...
cevabınız için teşekkür ederim. yalnız ayrıldığım işyeri ile sorunlar yaşamıştım. benım sözleşme bitiş tarihimi farklı gösterip kendılerım adıma istifa düzenlediler. bu yüzden o tarıhte sonlandırdılar. ve düzelticeklerini zannetmiyorum, çok haksızlık yapan bır kurum.. ayrıca çok hoş ayrılmadım ordan. memurlukta boyle bı durumda sıkıntı olurmu?
SGK'da yıllar sonra bile olsa bu durum ortaya çıkar... Eski işyeriniz ile ilişkileriniz kötüyse, Noter aracılığı ile bir ihtarname çekebilirsiniz... Herhangi bir işlem tesis etmezlerse, bu defa siz, ihtarname ile birlikte SGK'ya başvurabilirsiniz...
Cevap: Fazladan ssk pirimi yatırıldı nasıl düzeltebilirim? korkuyorum:(
çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için . dediklerinizi yapacağım :)
Cevap: Fazladan ssk pirimi yatırıldı nasıl düzeltebilirim? korkuyorum:(
Buna benzer bir durum bende olmuştur. 1992 ocak ayından 1993 Kasım ayına kadar bağkur prim borcu çıktı. Ben 1993 Temmuz ayında devlet memurluğuna başladım. Daha sonra bağkur prim borcumu ödedim ve 4-5 ay bağkur ile emekli sandığı iç içe geçmişti. Burada devlet fazla para aldığı için sizin peşinize düşmez siz rahat olun ileride emekli olacağınız zaman karşınıza çıkar ve o fazla yatırılan SSK primleri silinir.