Trafik kazası kırmızıda geçen ve alkollü olan
merhaba,
birkaç gün önce bir bira içip yarım saat sonra yola çıktım. yeşilde yeçerken kırmızıda geçen bir araç ile maddi hasarlı kaza yaptık. karşı taraf arkasından gelen eskortunu şahit göstererek benim kırmızıda geçtiğimi iddia etti ve kırmızıda alkollü geçtiğim için kaskom iptal, iki tarafın zararı da bana kaldı. alkolün yüksek çıkmasını sonradan başka polisler olayın hemen akabinde alkolmetreye üflemiş olmama bağladı. kaldı ki ikinci bir kez üflememe de izin vermedi polis. sonuç olarak kaskom iptal, aracım pert, karşının maddi masrafı bende ve tabii ki alkol ve ışık ihlal cezası.
olay yerinde mobese vardı. polis çok acele etti ve bunu bile gözardı etti. şimdi mobeseden avukat ile bu kayıtları dava açıp istetsem, kırmızıda karşının geçtiğini ispatlasam sonucun maddi faydası olur mu? (kasko, karşının masrafı ya da kırmızıda geçme cezası)
ilgilenenlere teşekkür ederim inceletip olaya itiraz dava açsam durumu etkiler mi? yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.
Cevap: Trafik kazası kırmızıda geçen ve alkollü olan
Mobese görüntüleri varsa hemen bulun.Düşüncem eğer kaza dediğiniz gibi ise size alkollu araç kullanma cezası uygulanır.Ehliyete el koyma ve para cezası.Işık ihlali yapan taraf kazaya sebebiyet vermiştir ve masraflar kazaya sebebiyet veren kişinin sorumluluğundadır.
teşekkürler carsambalıfaruk ,
benim araştırmalarım da o yönde gösterdi. bir hata yapıp alkollü çıktım ama o kadar yüksek çıkması (62) ayrı bir soru işareti ama ona artık yapacak birşey yok. ben hız azaltıp yeşilde geçtim ve diğer tarafın yanındaki araçlar da beklemedeydi zaten. şimdi tesellim mobese kayıtlarına ulaşmak ve dava açmak. tek tereddüt ettiğim ben geçerken yeşil yanıp sönüyor olması ki emin olamıyorum şu dakka. sonucu buradan bildireceğim. teşekkürler.
Bende kurallara uyup yeşilde geçtim kırmızıda geçen araba ya arkadan çarptım ama suçlu ben oldum nedense.
Bir biradan o kadar alkol çıkmaz .
Alıntı:
macirema rumuzlu üyeden alıntı
Bir biradan o kadar alkol çıkmaz .
Hiç alkol almayanlarda 60-70-80 promil çıkanları duyduk.alkolmetre cihazları buradan okuduklarımız kadarı ile genelde fazla çıkıyor.en iyisi hastaneden kan ile sonuca ulaşmak.