Yoklama kacagi universite ogrencsi/yurtdısı seyahat
merhaba
ben 20 yasinda ve kimya muhendisligi ogrencisiyim.okul askerlik belgesi gondermis fakat askerlik subesi islememis sanırım belgeyi.
polisler gelmis eve ben yokken haziran ayında.yoklama kacagı oldugum icin bende gittim okuldan ogrenci durum belgesi ve ogrenci belgesi alıp polise verdim.polis gondermis,fakat askerlik subesi yine islememis.
bende yurtdisina cikacagim acaba islemleri simdi yapmadan cıkmaya calıssam sorun olur mu yoksa havaalanında tutarlar mı?
cevap bekliyorum.
tesekkurler.
Cevap: Yoklama kacagi universite ogrencsi/yurtdısı seyahat
Alıntı:
ephebos rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
ben 20 yasinda ve kimya muhendisligi ogrencisiyim.okul askerlik belgesi gondermis fakat askerlik subesi islememis sanırım belgeyi.
polisler gelmis eve ben yokken haziran ayında.yoklama kacagı oldugum icin bende gittim okuldan ogrenci durum belgesi ve ogrenci belgesi alıp polise verdim.polis gondermis,fakat askerlik subesi yine islememis.
bende yurtdisina cikacagim acaba islemleri simdi yapmadan cıkmaya calıssam sorun olur mu yoksa havaalanında tutarlar mı?
cevap bekliyorum.
tesekkurler.
Konu eski olmasına rağmen sorunun cevabı;
Polise vermeniz bir şey değiştirmemektedir, tecil için öğrenci belgesi yeterli değildir. Okuduğunuz üniversitenin öğrenci işlerine giderek tecilinizin yapılmasını istemeniz gerekiyor. Tabi bu biraz süre alabilir. İşleri hızlandırmak istiyorsanız okuldan gerekli belgeleri alarak (öğrenci belgesi haricinde tecille ilgili belgeler bulunmakta, öğrenci işlerinden temin edebilirsiniz.) nüfus kütüğünüzün bağlı olduğu asker alma şubesine belgelerinizi elden teslim edebilirsiniz.
Diğer sorunuza gelecek olursak, asker kaçağı olduğunuz "gbt"nize işlenmiş ise bu problem yaratabilir. Bir aksilikle karşılaşmamak adına işlemlerinizi halletmenizi öneririm.
Bu belgeleri okul göndermiyor her sene siz götürüp veriyorsunuz.
Vereceğiniz yer ise kendi askerlik şubeniz. Polise vermenizin bir anlamı yok.
Vermeniz gereken tecil belgesi (adına ek-10 deniyor) öğrenci olduğunuza dair belge. İsterken "askerlik şubesi için tecil belgesi" olarak söyleyin. Öğrenci belgesi demeyin.
Bu anlattıklarım 30 sene öncesine aittir. Umarım değişiklik olmamıştır :)
Yurtdışı çıkışından önce tecilinizi işletmelisiniz, aksi halde sıkıntı yaşarsınız.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu belgeleri okul göndermiyor her sene siz götürüp veriyorsunuz.
Vereceğiniz yer ise kendi askerlik şubeniz. Polise vermenizin bir anlamı yok.
Vermeniz gereken tecil belgesi (adına ek-10 deniyor) öğrenci olduğunuza dair belge. İsterken "askerlik şubesi için tecil belgesi" olarak söyleyin. Öğrenci belgesi demeyin.
Bu anlattıklarım 30 sene öncesine aittir. Umarım değişiklik olmamıştır :)
Günümüzde tecil işlemi artık üniversite ve askerlik şubeleri arasında yapılmakta ve her yıl tekrarlanması gerekmemektedir. Öğrencinin okuldan ayrılması ve kaydının silinmesi durumunda yine öğrenci işleri öğrencinin tecilini düşürmektedir.