İşe iade davasında avukatım süreyi kaçırmış, ne yapmalıyım ?
Merhaba, işe iade davamda avukatım feshin tebliğ tarihinden itibaren 30 günlük süreyi 1 gün geçirip dava açmış ve davam bu sebeple reddedildi. Bu yüzden çok kritik ve önemli bir maddi manevi kayba uğradım. Burda avukatımın mı kusuru var yoksa benim mi? Ne yapmalıyım bu konuda görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.
Cevap: İşe iade davasında avukatım süreyi kaçırmış, ne yapmalıyım ?
Merhaba,
Eğer dava hakkında avukatınız ile yaptığınız ilk görüşme tarihi yasal süre içerisindeyse bunu ıspatlamanızı ve "kasıtlı" olarak başvuru tarihini geciktirdiği yönünde beyan bildirmenizi tavsiye ederim yada başvuruya sözkonusu olan zaman diliminin yani 30 günün son bir haftasına ait (son günü dahil) bir sağlık raporunuz varsa, o süre içerisinde herhangi bir avukatla görüşememe mazeretinizi belirtirseniz geçerli olabileceği kanısındayım.
Zira sizinde bildiğiniz gibi iş mahkemeleri, ülkemizde atını istediği gibi oynatmaya alışmış işvrenlerin cezalandırılması için en küçük delil ile bile kararını işçinin lehine kullanmaktadır.
Esen kalın
Teşekkür ederim cevabınız için, ben avukatıma dava açma süresinin dolmasına az bir süre kaldığını belirten bir mail göndermiştim. Ayrıca defalarca arayıp haber verdim. Fakat avukatım sözleşmenin fesih tarihinin son gününü seçmesini bir ihmalkarlık olarak görüyorum. Eğer bu davayı bu sebeple kaybedersem avukatıma tazminat davası açabilir miyim? Saygılarımla