-
Dolandırıcılık
Bir okula tayinim çıktı.okulda yapılan yolsuzlukları ilgili makamlara şikayet etmek için okulda bulunduğum sırada bir öğrencime mail adresi aldırdım.bu mail adresi ile şikayet yaptım.Bu arada çalıştığım okulda bir öğretmen benim adıma iftira ile birisi şikayet yapmış diye savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.mail almasını istediğim öğrenci soyadlarımızı karıştırmış.şimdi bana dolandırıcılıktan dolayı dava açıldı.Böyle bir iddia ile dava açılabilir mi?
-
Cevap: dolandırıcılık
İddianamedeki sevk maddelerinin numaralarını yazabilir misiniz?
-
Ben e-devletten öğrendim dava konusu:dolandırıcılık diyor.Daha iddianameyi görmedim.Fakat daha öncesinde savcının msn ile hakaret diye iddianamesini yargılamayı yapacak sulh ceza hakimine sunduğunu biliyorum.Şimdi neden değişti de e-devlette dolandırıcılık oldu anlamadım bana ağır bir iddia geldi açıkçası.
-
uyap hata yapmış dava hakaretten açılmış sevk maddesi 125-1 ve 53.madde peki bu durumda ne olur?
-
1500 TL para cezası olabilir.
-
peki bu beni şikayet eden kişi bana hakaret ve tehdit ettiğinden dolayı ben de onu dava ettim.Benim davam onun davasından önce;hakaret ve tehditten yargılanacak.Onun yargılanacağı sevk maddeleri 125-1 ve 106-1 ve 53.madde.Bu kişi ne ceza alır?Ayrıca yine bu beni şikayet eden kişi benden 20.000tl manevi tazminat isteyecekmiş.Bu durumda benden bu parayı alabilir mi?Bir de ben ona manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum.Böyle bir durumda ne kadar tazminat istemeyi düşünmeliyim sizlerce?(İkimizde öğretmeniz bu arada)