Kardeşim anneme şiddet uyguluyor,ne yapabilirim?
İyi günler,
Kardeşim 1991 doğumlu, öğrenci veya çalışan değil, Ailemle yaşıyor.
Annem ile yaptığım telefon konuşmasında,kardeşimin annem ile tartışmaya girdiğini ve boğazına saldırarak boğmaya çalıştığını öğrendim. Etrafındaki insanlara 2 senedir bu şekilde davranıyor son zamanlarda darp etme eyleminde bulunuyor. Anneme Herhangi bir zarar vermemiş fakat tansiyon hastası olduğu için o an fenalaşmış, ardından kardeşim duygu sömürüsü yaparak kendini yere (halının üstüne ) atmış ve hakaret etmeye devam etmiş. Hakaret ederken küfür niteliğinde cümleler kullanmış. Kardeşime nasıl engel olabiliriz ?
İlginiz için şimdiden Teşekkürediyorum.
Cevap: Kardeşim anneme şiddet uyguluyor,ne yapabilirim ?
Kardeşim ailemle yaşıyor demişsiniz. Babanızdan bahsetmemişsiniz. Babanız yok mu aynı evde?
Evet Babam var,fakat onunda psikoljik sorunları var,
Kardeşimin sorunlu oluşuna sebepte babam zaten. Ailesel sorunlar yaşanıyor ve annem kadeşim daha fazla yıpranmasın diye herşeye susuyor ve tepkisiz kalıyor.
Oysaki herşey dahada kötüye gidiyor.
Ben farklı şehirde yaşadığım için müdehale edemiyorum, ettiğim zamanlarda da çözüm olmadı.
Psikolojik yardımı kabul etmiyorlar.Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Babanızın psikolojik sorunları var derken ilaç kullanacak kadar kötü mü demek istiyorsunuz? yoksa yaşlı olması sebebi ile bunaklık mı var demek istiyorsunuz?
Babam 2001 'de Trafik kazasında beyin kanaması geçirerek ciddi hasar aldı, o zamandan beri alışılmışın dışında tavırları var.
Annem bir kaç kez boşanmak istedi ama eski aile yapısına göre boşanmak en son karar olmasından ve kardeşimin kötü etkilenmesinden korktuğu için vazgeçti, onunla yaşamak o kadar zorki, farklı bir şehirde üiversiteyi bitirip yaşamımı burda devam ettirme sebebimde babam.
İlaç kullanmasını önerdiler fakat psikolojik destek almak için ikna edemiyoruz. Ozamanlarda sert çıkışlarda bulunup inkar ediyor.
Kendine olan hakimiyetini çoğu zaman kaybediyor.
Annemin benimle yaşamasını istiyorum fakat bu sefer babamın kötü şeyler yapmasından çekiniyor.
Durum karışık biraz.
Ben bu konunun hukuki boyutunun olduğunu düşünmüyorum. Bu sorun psikolojik bir sorun. Sizin sorununuzu psikolog çözebilir.
Sanırım siz ikilemde kalmışsınız. Annenizi düşünüyorsunuz. Anneniz suçsuz yere orada tek başına hem kocası ile hemde kardeşinizle yanlız başına uğraşmak zorunda kalıyor diye çaresiz hissediyorsunuz kendinizi. Hakkaten kolay değil.
Eğer annenizin hayatından endişe ediyorsanız gerekirse savcılığa şikayet edebilirsiniz. Ya da bence şunu yapın. Şu an adli tatil olmasına karşın adliyelerde nöbetçi savcılar mevcut. Bulunduğunuz il ya da ilçe bilemiyorum adliyesine gidip, nöbetçi savcı ile bu konuyu görüşün. Savcının bu konudaki görüşünü alın. Kardeşinize engel olabilmek için yapabileceğiniz birşeyin olup olmadığını sorun. Ya da babanızın psikolojik olarak iyi olmaması sebebi ile tedaviyi de kabul etmemesi sebebi ile nasıl bir yöntemle ona bu tedaviyi mecbur edebiliriz diye sorun. Vesayet altına mı alayım babamı diyin. Savcı sizi bilgisi ile yönlendirecektir.
Çok geçmiş olsun.