Stajyerken SSK SSK primi ödenmesi zorunlu mudur?
MERHABALAR
2001 -2002 YILLARI ARASINDA OLMAK ÜZERE 8 AYLIK KESİNTİSİZ BİR STAJ SÜREM OLMUŞTUR. BU SÜRE TDİ GEMİLERİNDE OLMUŞ VE BUNUNLA İLGİLİ SSK ÖDEMESİ OLMADIĞINI YENİ GİRDİĞİM İŞİMDE SİGORTA DÖKÜMÜ ALDIĞIMDA FARK ETTİM. BU SÜRE İÇİNDE SSK ÖDEMESİ YAPILMASI GEREKLİMİYDİ?
BU HİZMETE KARŞILK ASKERİ ÜCRETİN 1/3 Ü GİBİ BİR RAKAM ÖDENMİŞTİ BU YASALMIDIR.
GERİYE DÖNÜK HAK TALEP EDEBİLİRMİYİM.
Re: STAJER KEN SSK PRIMI ODENMESI ZORUNLUMUDUR?
bu konuyla ilgili benimde problemim var ben meslek yuksekokulu mezunuyum ve 6haftalık stajımda sigortam gosterilmedi.stajdan sonra devam çalışmaya devam edicektim o şekilde anlaşmıştık patronlarla ama iştende tam anlamıyla akıl almaz bir şekilde cıkarıldım stajımın bitip çalışmaya basladıgım hafta. bu yuzden satja suresince sigortalı gosterilmedigim için patronlarımı şikayet etmek istiyorum.işyerinde bana soylenilen okulum yatırıomuş sigortamı ama daha sonra ogrendigim kadarıyla bu lise stajyerleri için gecerliymiş ben meslekyuksekokulu stajyeriydim.
eger m.y.o. stajyeri olarak beni sigortalı gostermek zorunda ise ve bunu yapmadıysa ceza alıcagını dusunuyorum.o yuzden de boyle bir zorunlulugun olup,olmadıgını size danısmak istiyorum
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler izzet şentürk
not:bir onceki msjda verilen link kırık sanırım oradan bi sonuca ulasmadım...
Re: STAJER KEN SSK PRIMI ODENMESI ZORUNLUMUDUR?