Yalan yanlış dedikodu, suçlama, isim karalama
Sayin hukuki net üyeleri,
bilgi ve hukuksal haklarimi ögrenmek icin sorumu iletiyorum:
- eski bir "dostum" son 3-4 haftadir eski oturdugum mahalle sakinlerine, esnafa ve sahislara benimle ilgili gercek disi, tamamen hayal ürünü olarak bilgiler aktarmakta:
örnek verilicek olursa: benim icin insanlara aktardigi cümleler:
kisi polis tarafindan kacakciliktan aranmakta,
bir cok kisiyi dolandirmis,
herkese borc lu olarak bilinmekte,
tehlikelidir ve hapis yatmistir diye
son günler kulagima cesitli kisilerden haber gelmistir. Bu tarz suclama, dedikodu, özel hayat ihlali veya hukuksal hangi isimlendirmesi varsa ona dayanarak asla kabul etmek istemiyorum ve bana kanunun verdigi imkanlari kullanmak istiyorum cünkü hic bir suclama dogru degildir.
bundan kaynaklanarak basima yeni is yerimde bir negatif haber gelmesinden endiseleniyorum
ne yapabilirim ? tazminat, suc duyurusu vs
lütfen nasil bir yol haritasi izlememi belirtirseniz memnun olurum
saygilar
Cevap: Yalan yanlış dedikodu, suçlama, isim karalama
Merhaba ,
yazdıklarınıza bakılırsa hakaret , küfür onur kırıcı nitelikte cümleler geçmiyor.
Söylediği cümleler kişilere değil de kolluk güçlerine ve adli mercilere suç duyurusu şeklinde yapıldığında asılsız bilgi beyan ettiği ortaya çıktığında suça dönüşür
bir Avukat tanıdığınız varsa onunla görüşün. Size daha farklı bir çözüm sunacaktır
geçmiş olsun
belirtmis oldugunuz gibi dogrudur hakaret, küfür vs yoktur ama onur kiric, özel hayatin ihlali unsuru tartisilir diye düsünüyorum
suc duyurusunun " yanlis beyan ve suc a dönüsmesine yakin" bir yazi okudum - hakli olabilirsiniz
tanidik bir avukatim yok / izleye - önerisi ne olabilir acaba =? bu konuda da bilgi verirseniz memnun olurum
tesekkür ederim