Sınırdışı Edilme Konusu Hakkında
Selam Arkadaşlar.....
Arkadaşlar,eski bir dostum önce 1974 de sonra 1982 de Almanyadan Sınır dışı edilmiş...Lakin 1982 den beri de yurtdışına çıkmaya herhangi bir ihtiyaç duymadığından bu güne kadar hiç bir ülkeden Vize talebinde bulunmamış...
Geçen, 2010 Nisan Ayının başlarında Almanya ya davet edilmesi sebebi ile Vize talebinde bulunmuş fakat-RET- olmamış ama kendisine 1982 de Sınırdışı edilmesinin kaldırılması veya süre verilmesi yazılı Müracaatına ve isteğine bağlı olduğunu bildirmişler.
Kendisi de bunu tuttuğu bir Avukat aracılığı ile müracaat etmiş şimdi sonucunu bekliyor...
Fakat bu arada İtalya ve Hollanda dan bir iş için seyahat Vizesi almak istiyor....
Almanya dan almış olduğu bu Sınırdışı edilme kararı kendisinin bir başka AB ülkesine seyahatine ENGEL mi ?
Konu hakında bilgi veya tecrübesi olan varmı ?
İlgi ve bilgi paylaşımınız için şimdi den teşekkürler...
Cevap: Sınır Dışı Edilme Konusu Hk.
AB henüz AET iken alinan sinirdisi kararlarinin AB olduktan sonra diger ülkelere de aktarildigindan emin degilim, ancak örnegin 3 sene önce almis olsaydi bu sinirdisi kararini diger tüm AB ülkelerinde gecerli olacagi kesindi. Konuya hakim bir avukata ya da ilgili ülke konsolosluklarina danisiniz...
Sayın Salpyılmaz...
Öneri ve bilgilerinizi arkadaşıma aktardım..Kendisi de ilgili elçiliğe gidip bilgi istediğinde,vize başvurusunda bulunursa ancak cevap alabileceği söylenmiş,bunun üzerine Arkadaşım Seyahat Acentaları ve yurtdışı ile ilgili kim varsa fikir edinebilmek amacı ile konuşmuş..En son Almanya dan Av.Hamdi Bey ile iletişime geçmiş ama kendisine tatmin edici bir cevap vermediği gibi vekaletini istemiş..Arkadaş teredüt içinde...
Şahsen bende öyleyim..
Zira;şimdi Adamcağız gider de vize başvurusu yapar ve red olursa bunun belirli bir süre daha vize başvurma hakkının olmadığını biliyorum..
Ayrıca bu AB ülkelerinden birinden red cevabı alırsa,ikinci veya üçüncü başvuru yapacağı ülke pasaport daki red vizesini gördüğünde direkt o ülkenin yani kendinden evvel red cevabı veren ülkenin kararına uyabilir ve o da red verebilir...
Ancak bu ve benzeri yurtdışı edilmelerin yakın tarihlerde olması durumunda AB,SİS ve Ankara kararlarının geçerli olduğunu da biliyoruz...
İzleyeceği yol başka ne olabilir?
Merhabalar.İnşaat mühendisiyim.Temmuz ayında Türkmenistan dan 5 yıl süre ile deport oldum yani sınırdışı edildim.Sebebi bir yabancı olarak oranın vatandaşı bir bayanla (kendisi evleneceğim insandır) beraber olmaktı.yasalarında bu var malesef.Fuhuş olarak nitelendirdiler ve önce 15 gün hapis yattım ardından da türkiyeye gönderildim.Benim orda türkmen birisiyle bir iş ortaklığım oldu 2 tane kamyonum orda hala çalışmakta.Kamyonlar o şahsın üzerineydi yerel olması sebebiyle.Bana çıkarken elime bir belge verdiler.O belgenin üzerinde 5 yıl sureyle gıremeyeceğım falan yazıyordu . Pasaport numaram, adım soyadım ve doğum tarihim vardı yalnızca.Benim gözlemlediğim kadarıyla isim değişikliği ve pasaport değişikliği yaptığım takdirde o ülkeye tekrar girişim mümkün olacaktır.Sonuçta orda bir varlığım var benim.Bu konuda neler yapabilirim.Bu değişiklikleri sadece işim için yapmam benim geçmişimde neleri değiştirir.Havaalanında bu durum anlaşılırsa neler olabilir ?
Konu hakkında bilgisi olan varsa bu konuda bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Öncelikle bahsettiğiniz hukukun ardından dolanmak olarak nitelendirlir.Yani bu bahsettiğiniz işlemleri gerçekleştirmeniz çok uzun bir süreç alacaktır ve eğer ilgililer tarafından veya gideceğiniz ülke makamları tarafından anlaşılırsa öncelikle MÖHUK. uyaınca sahtekarlık dolayısıyla ülknin cezai müeyyidesine ve ömür boyu ülkeye giriş yasağına tabi kılınabilirsiniz.Tahminimce bu tip bir durumda ülkeye girişiniz sırasında bir sorun olmayabilri.Ancak eğer ülkenin pasaport işlmeleri hususunda kurumsal açıdan ülkemizle iyi bir iletişimi varsa ve çapraz sorgu sistemi felan varsa işiniz zor olur.
merhaba
türkmenistan vatandaşı olan biri sınırdışı edildiği takdirde 5 yıl türkiyeye giriş yasağı olduğunu duydum...
türk vatandaşıyım kız arkadaşım türkmenistanlı sınır dışı edildi...tekrar türkiyeye dönebilmesi için cezasının ödenmesi yeterli mi?
benim türkmenistana gidip nikah yapmam onun türkiyeye gelme sorununu çözer mi?ne kadar sürede dönebiliriz?benim için herhangi bi sorun teşkil eder mi?
kız arkadaşım karakola götürüldükten sonra hemen bu cezanın türkiyedeyken ödenmesi durumunda işlemler çabuklaşır mıydı?
BİLGİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.