İşe girişte imzalatılan kefil senedi
Merhaba; Uluslar arası çalışan bir firmaya iş başvurusu yaptım. İşe kabul edildim toplamam fereken standart evrakların yanısıra 3000 avroluk teminat senedi im zalamak zorunda bırakıldım, aksi halde işe başlamam söz konusu değildi. Yaklaşık 3 ay önce söz konusu şirketten istifa ettim. O tarihte senedimi alamadım. Şirket şimdi söz konusu senedi işleme sokmuş; İcra Müdürlüğünden gelen yazıyı aldım. Şirket parayı talep ediyor oysa onlara öyle bir borcum yok.
Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Işe girişte imzalatılan kefil senedi
Seneti ne için imzalattılar.Sırf teminat olsun diye mi.Yoksa eğitim vesair masaraflar için mi.İmzaladığınız senede bu senet şu şu iş için teminat senedidir.Ciro edilemez kaydı ,koymadıysanız.Bu senet 3. kişinin eline geçince sizden tahsil edebilir.Senedin lehdarı olan şirket içraya vermişse onunla aranızdaki hukuki ilşkiye göre gerekli itirazlarda bulunabilirsiniz.Menfi tespit davası açıp borçlu olmadığınızı ,bunun teminat senedi olduğunu ileri sürebilirsiniz.Bulunduğunuz ilden avukat yardımı alınız.
Cevap: İşe girişte imzalatılan kefil senedi
Alakanıza teşekkürler; Senette herhangi bir ibare koymadık, eğtimler,seminerler vs. içinde değil senet. Uluslar arası tır şöförü olarak işe başladım, kaçakçılık veya taşınan malın çalınması gibi kanunsuz bir olay karşısında doğacak olan zararların karşılığında işe başlayan her sürücüye imzalatılan,üzerinde pul olmayan senet şeklinde bir kağıt imzaladım o kadar borç senedi değil. Ben hiçbir kanunsuz davranışt bulunmama rağmen şirket sendei icraya vermiş, bana yazı geldi şimdi itiraz edicem. Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.