-
Boşanma Davası
Hukukcu üstadlarım benim bir sorum olacaktı;dayımla eşi ayrıldılar daha doğrusu boşanmaya çalışıyorlar şuan mahkemede boşanma davaları dayımın eşi dayımdan habersiz bir şekilde dayım işteyken kendi ailesini getirip evdeki çogu eşyayı almış gitmiş ve ayrılmak istemiş bunla beraber birlikte mahkemeye dilekçe vermeye karar vermişler fakat mahkemeye dilekçe vermeye gittiklerinde dayımın eşi ve ailesi savcıya dilekçeyi vermemiş fakat verdik demiş soruldugunda dayımdan onların vermesi üzerine kendisi vermiş ama eşi dilekçeyi vermemiş ve bu durumda dilekçeyi ilk veren dayım oldugundan boşanmayı dayım istiyor gibi görünüyor haliyle mahkemeye çıktıklarından dayım bunları dile getirmiş ''ben boşanmak istemiyordum eşim benden habersizce evi toplamış gitmiş'' diye ifade vermiş.Eşiyse belli bir miktar para ve nafaka talep etmiş ve dava ilerki bir zamana ertelenmiş.Sizce mahkemeden ne sonuç çıkar veya bizim aleyhimize napmamız gerekir bu durumda ???
-
Cevap: Boşanma Davası
Boşanma davasını açan taraf hangi sebeple açtıysa onu ispatlamak durumundadır.Tahminen şiddetli geçimsizlik sebebi ile açılmış dava söz konusu.Eğer öyle ise hangi tarafın kusurlu olduğunu mahkeme tanık ifadelerinden ve diğer delillerden takdir eder ve ona göre hüküm verir.Genellikle kadın çalışmıyorsa kadın lehine nafakaya hükmedilir. Ancak bir avukatın davayı takip etmesi dayınızın lehine olacaktır.Zira ispatlanamazsa mahkeme davanın reddine karar verir ve en az 3 yıl bir daha boşanma nedeniyle dava açamazsınız.Bu süreçte de nafaka ödemeye devam olunabilir.
Sevgiler..
-
Cevap: Boşanma Davası
Evlilik normal anlaşamamadan dolayı sona erdi herhangi bir şekilde şiddet falan yoktu ayrıca kadın kendi istedi ayrılmak evinden habersizce eşyaları topladı gitti,buna şahip komşularda var ayrıca bizde şahit olduk evler yakın durdurmaya çalıştı vazgeçirmeye ama eşyaları toplayıp gittiler.Ayrıca kadın çalışmıyor tamam ama kadın kendisi istiyo bu durumdada mı nafaka verecez ??