Bilişim Suçu - Karşı Taraf'ın Tehdit ve Hakaretleri
İlk öncelikle böyle bir forum hazırlayıp bizlerin hizmetine sunanlara teşekkür ediyorum.Umarım bana birazda olsa yardımcı olabilirsiniz.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Ben yaklaşık (1) veya (2) yıl önce Messenger üzerinden bir şahsa fake adres açarak rahatsız ettim.Aramızdaki görüşmeleri tam olarak hatırlamıyorum.Bu kişi haklı olarak beni savcılığa şikayet etti ve savcılığa gidip ifade verdim.
Karşı taraf'a dava hakkında bilgi verilmiş.Yani bu suçu işleyen kişinin ben olduğunu anlamıştır.Bu kişi daha sonra beni bulup sosyal paylaşım sitesi üzerinden sahte bir isim ile mesaj attı:
Baba adı XXXX.
Anne adı XXXX .
İlimi, İlçemi kısacası tüm adres bilgilerimi bana iletti..
Soru 1;Bu kişiye bütün bilgilerim verilmişmidir.Bu kişinin bu bilgileri alma hakkı varmıdır?
Soru 2;Kullandığım internet bağlantım bir akrabama ait,doğal olarak ulaştığı bilgiler bu akrabama ait.Bu bilgilerin bu sitede yayımlanması suçmudur?
Soru 3;Bu kişi mesajlarında bana; kahp.. diyerek, haklı olduğunu söyleyip donuma kadar alacağını, ondan af dilememi, ailesinden özür dilememi,Seni , ilk gördüğümde adam gibi adam sanmıştım,***** o 3'ü 5'i de babalar gibi alırım , kimsesizlere bağış ederim tehtit mi edebiyatta i-yi hali bilir misin sen diye mesajlar atmıştır.Bu atmış olduğu mesajlarda suç teşkil eden haller varmıdır?
Son olarak ilginç bir noktaya değinmek istiyorum.Bu kişi kimlik bilgilerini almış olduğu akrabamın,şuan devam etmekte olan davasını nasıl öğrenmiştir.Bu bilgiler gizlimidir yoksa bu kişi yasal olmayan yollardanmı bu bilgiye ulaşmıştır.
Cevap: Bilişim Suçu.Karşı Taraf'ın Tehdit ve Hakaretleri.
Merhaba ,
birisi size dava açtığında sizin kimlik ve açık adres bilgilerinize ulaşıldığı anda o bilgiler mahkemedeki dava dosyasına eklenir bahsi geçen kişide size dava açan kişi olduğu için dosya sahibi konumundadır ve içindeki tüm delilleri ve bilgileri görme hakkı mevcuttur.
akrabanızın açık olan sürmekte olan davasını nasıl gördüğü sorusuna gelince UYAP sisteminde tc kimlik no ile dava sorgulaması yapıldığında sizin şu ana kadar hakkınızda açılan davalar ve şu anki durumları ( açık , kapalı , beraat, düşme ) şeklinde görünmektedir
kendisinin size gönderdiği msj da hakarat içeren cümleler varsa sizde kendisine dava açabilir ve bunu delil olarak kullanabilirsiniz
geçmiş olsun