Cevap: Tüketici Hakem Heyeti !
Serviste geçen süre garanti süresine eklenir.
Siz satın aldığınız firmayı şikayet ediceksiniz, kvk ı değil.
Lehte karar nedir,karar sonucunu size bildirmeleri lazım?
Bende öyle düşünerekden aldığım firmayı şikayet etmiştim. hakem heyetide beni haklı buldu ve bu yönde karar verdi ?
şimdi benim ne gibi yollar izlemem gerekiyor ?
Verilen kadar nedir?
Varsayım üzerine yorum olmaz,kararı gidip alın.
sayın nikon; varsayımlık bir durum yok. bunu nereden çıkardınız anlamadım. hakem heyeti benim lehime karar verdi 4 ağustos itibariyle ve eylül ayının 2sinden sonra gelerek kararınızı alın dedi.
kararı aldıktan sonra nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. bu konuda bana izlemem gerekn bir yol çizermisniz.
karar şu, fatura bedelinin iadesi.
benzer durumu ben de yaşadım , benim garantili telefonumu basit bir temassızlıktan dolayı servise vermiştim, fakat servistekiler bunun kullanıcı hatası olduğunu belirterek tamir için para istemişlerdi. Ben de bunu kabul etmedim ve telefonumu geri istedim. Aldığımda telefonum hiçbir şekilde çalışmıyordu.Bunu gördükten sonra elefona serviste birşey yaptıklarını anladım ve hakem heyetine şikayette bulundum.Onlara sorduğumda satın aldığım yeri değil, kvk yı şikayet etmem gerektiğini ve iade kararı alınırsa parayı distribütör olan kvk nın ödeyeceğini söylemişlerdi.
daha sonra konu incelendi, serviste telefonumdan parça çalındığı ve bu nedenle telefonun çalışmadığı anlaşıldı. Lehimde karar verildi, karar çıktıktan sonra 1 nüshasını kvk ya iadeli taahhütlü olarak gönderdim, birkaç gün sonra diğer nüshasıyla bizzat kvk ya gittim, ücretimi iade almak istediğimi söyledim. Önce iade alabilmemiz için orjinal kutusu, şarj aleti, kulaklığı vs. tüm aksesuarların olması gerekir diyerek ayak dirediler.Ben de telefonu alalı 2 sene olduğunu, aksesuar olarak hiçbir şey olmadığını söyledim ve bu şekilde iade almazlarsa kendilerini icraya vereceğimi söyleyince mecburen kabul ettiler.Yalnızca telefonu iade ettim ve faturada yazan miktarda parayı iade aldım...
o zaman ben yanlış kurumumu şikayet ettim :S