Online oyun hesabını çalınması
Bende bir bilgi edinmek istiyorum.Yeğenime online oyun için hesap açtım ve kredi kartı ile bu oyuna para yatırdım yeğenim bu oyuna bayaği bir emek sarf etti ve bu oyun hesabını çaldırmış.oyun sitsine yaptığım başvuruda savcılığa başvuruda bulunmamı ve hesabın bana ait olduğunu kanıtlayan bir belge ile tekrar oyun sitesine başvuruda bulunmamı söylediler nasıl bir yol izlemem gerekirayrıca devletin ilgili birimleri bu başvurumla ilgilenir mi
cevep verirseniz sevinirim(ayrıca bu oyun hesabımı hackleyin şahıs mail hesabını da hacklemiş)
Cevap: Online oyun hesabını çalınması
Alıntı:
beyefendi rumuzlu üyeden alıntı
Bende bir bilgi edinmek istiyorum.Yeğenime online oyun için hesap açtım ve kredi kartı ile bu oyuna para yatırdım yeğenim bu oyuna bayaği bir emek sarf etti ve bu oyun hesabını çaldırmış.oyun sitsine yaptığım başvuruda savcılığa başvuruda bulunmamı ve hesabın bana ait olduğunu kanıtlayan bir belge ile tekrar oyun sitesine başvuruda bulunmamı söylediler nasıl bir yol izlemem gerekirayrıca devletin ilgili birimleri bu başvurumla ilgilenir mi
cevep verirseniz sevinirim(ayrıca bu oyun hesabımı hackleyin şahıs mail hesabını da hacklemiş)
Türkiyede online oyun sitelerinde hak arama her zaman hüsranla son bulmuştur ve gidip savcılık yada polise şikayette bulunulduğunda, ya dalga geçilip gönderilirsiniz yada '' yahu biz yemeğe para bulamıyoruz adam sanala para saçıyor'' düz mantığı ile karşılaşırsınız.. Yetkili ve etkili birimler varsa ki insanları bilgilendirici yada yardımcı olabileceklerini düşünebildiğim, ülkemizde onbinlerce mağdur ortaya çıkacaktır.. Online oyunlarda ödeme ekstreleri yada sanal fatura dekontları hesabın kime ait olduğunu anlatır fakat %100 geri dönüşüm hiçbir zaman olmaz malesef.. Online oyunların genelde merkezi yurtdışı kaynaklı olduğu için hak aramak bir yerde tıkanıp hak aradığına pişman olmak yoluna doğru gidebiliyor.. Çoğu online oyun oynayanlar bir şekilde hak gaspına bir şekilde uğramışlardır ve haklarını tam olarak geri almamışlardır. Tabii bir yolu var bunun, oyun içindeki yöneticilerin hesaplarına para yatırmak şartı ile yani rüşvet ile sorunlar çözülebilmektedir. Yani para verip kaybediyorsunuz ve para verip geri alabiliyorsunuz.. Bilgisayara yüklenen ve online olmayan oyunlar bence daha makul ve güvenlik seviyesini gerektirmeyen oyunlardır..
Kısacası unutun gitsin...