GATA Askeri Hastane Raporuna itiraz
Merhaba arkadaşlar,
Benim öğrenmek istediğim, Uzun yıllardır Wolf Parkinson White Sendromu rahatsızlığı olan kişi (elinde bu tanının nasıl konulduğunu gösterir Elektrofizyolji raporu var) askeri hastaneye gittiğinde rahattsızlığını dile getiriyor fakat askeri doktorlar bunları dikkate almayıp, sadece 24 saatlik holter kaydı istiyorlar fakat holter kaydı sırasında çarpıntı atakları olmadığı için bir rahatsızlığının olmadığını söylüyorlar. Fakat bu rahatsızlığın tetkik yöntemlerinden en kesin olanı elektrofizyoloji çalışmasıdır. Bu durumda kişide bu rahatsızlık aralıklarla devam etmektedir. Ancak holter takılı olduğu sırada çarpıntı ataklarının olmaması doktorların tetkiki ilerletmemeleri bu hastalığı araştırmamaları normalmidir.
Wolf Parkinson White Sendromu Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık ve Yetenek Yönetmeliği nde 42 madde B grubu 3 fıkrada bulunmaktadır. Yani askerliğe elverişsizdir.
Sorun ; Bu durumda Askeri Hastane raporuna itiraz süreçleri ve şekilleri nelerdir.
Teşekkür ederim.
Cevap: GATA Askeri Hastane Raporuna itiraz
Benim de epilepsi ile ilgili güncel benzer bir durumum var... 4 yıldır sevk erteleme ile oyaladılar, Uyku EEG'si yerine 15 dakikaklık uyanık EEG çekerek senin durumun normal dediler. 15 yıldır rahatsızlığımın takip edildiğini belirtir raporum ve nöbetlerimin kontrola altına alınamadığını yazan heyet raporum var. Ama Doktor Bey'e göre benim durumumda Askerlik yapan çok kişi varmış, zaten Askerde Nöbet geçirirsem Askeri Hastaneye başvurmam yeterli olacakmış.
Neyse siz önce rapor tarihi itibariyle 7 günü geçirmeden, İtiraz Dilekçenizi yazın. Elverişlidir yazan raporun da altına "Hakkımda verilen Elverişlidir raporunua İtitraz Ediyorum yazarak raporunuzu Şubenize teslim edin. Benim itirazım hala değerlendirmedeymiş. en geç 1 ay içinde irtibata geçip haber vereceklermiş.
Siz de sürecini hakkında bilgi verirseniz sevinirim.