BİMER'e dava açabilirmiyim
Değerli hukukçular sizlerden bir hususta yardım istiyorum.
Ben .............ilinde bir kamu kuruluşunda ayda 7x24 nöbet usulüne göre görev yapıyorum .Şahsım hakkında BİMER'e şikayette bulunulmuş şikayet konusu .başka bir ilde okul okuyor ve ekip içinde uyumsuz olmam vs ancak şikayette ismi geçen şahıs ve tc numarası asılsız. kaldıki dışardan bir şahıs benim ekip içindeki çalışma düzenimi nasıl bilecek.Başka bir ilde okul okumam görevimi aksatmadığı sürece ve amirlerin bilgisi dahilinde oldukça sorun teşkil etmediğini düşünüyorum kaldıki okula sürekli devam etmiyorum ve okulum mayıs ayında kapandı şikayet temmuz sonu bu durum suç teşkil etse bile 1 ay zaman aşım süresini çoktan geçmiş durumda
1-Öncelikle gerçek kişiden gelen ve doğru bilgiler içermeyen bir şikayeti dikkate alarak amirlerime soruşturma açılmasını isteyen bimere dava açabilirmiyim
2- sadece netten mail yoluyla bimere başvuran sahte isim ve sahte tc bulunan kişi hakkında tazminat davası açabilirmiyim
Cevap: BİMER'e dava açabilirmiyim
neden açamam siz hukukçumusunuz
Sahtede olsa bir isim ve tc nosu yazılmış.. Ergenekon yada Balyoz da isimsiz ve sahte ihbarlarla bu günlere geldi.. Siz bunları boşverinde herkese herşeyi anlatmayı bırakın artık, sizi tanıyan birisi mi ihbar eder yoksa tanımayan biri mi ?