Öncelikle herkese iyi akşamlar.
Benim sorum;
Bundan 2 sene önce bir firmadan senetle mobilya almıştım. Takribi olarak 9500 TL gibi bir paraya. Ben 2 sene boyunca bu senetlerimi banka vasıtasıyla ödedim. Dekontlarımı saklıyorum. Son 6 aylık bir süreç içerisinde borcumu öderken bazı aksaklıklar yaşadım. Şirketle karşılık konuşmalarımız sonucu geriye kalan borç üzerine yüksek bir faiz uygulanarak karşı tarafa yaklaşık olarak 12000 TL gibi bir parayı ödemiş oldum. İlk yapılan senet anlaşmasına göre benim borcum faizleriyle bitmiş, üzerine de fazla para ödemiş olmama rağmen firma hala benden para talep ediyor. Bende bunu vermeyeceğimi, borcumu zaten kat be kat ödemiş olduğumu bildirmeme rağmen sürekli beni telefonla taciz etmeye başladılar. Yer uzak olduğu için, elimdeki ödenmiş banka dekontlarına güvenerek senetleri almaya gitmemiştim. Şu anda ellerindeki senetleri de vermiyorlar. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Huzurumda kalmadı.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Açıkçası senetler onlar da kalsa bu beni sıkıntıya sokar mı? 9500 TL'lık borcu, 12000 TL olarak ödedim ve elimde tüm banka dekontları da var.