Soyadımı sadece başharfi ve nokta olarak kullanabilir miyim?
yakında evleneceğim. kızlık soyadımı kullanmak istemiyorum ama annem kullanmam konusunda çok ısrarcı onu da kırmak istemiyorum. acaba kızlık soyadımı sadece başharfi ve nokta olarak kullanabilirmiyim. örn: Ayşe DEMİR TÜRK=Ayşe D. TÜRK şeklinde kullanaılabilir mi?(resmi yazışmalar için soruyorum)
Cevap: Soyadımı sadece başharfi ve nokta olarak kullanabilir miyim?
Resmi yazışma derken neyi kastettiğinizi bilmiyorum ama örneğin dava dilekçesine adınızı ve soyadınızı açık bir şekilde yazmanız gerekir. Yine adı-soyadı:........ şeklinde belirtilen formlara açıkça yazmanız gerekir. Adınızı soyadınızı açık bir şekilde yazdıktan sonra mükerrer yerlerde kısaltmanız mümkün. Resmi yazışmalarda memursanız sicil no kullanıyorsanız yine 2. ismin veya soyadın kısaltılmasının pek bir önemi yoktur. İki isim veya soyad kullanmanın ben bir faydasını görmedim her yerde uzun uzadıya yayılan bir görüntü ve sığdırma sıkıntısından başka bir şey ifade etmiyor. Bayanlar evlendikten sonra bu konuyu biraz prestij meselesi yapıyor kanımca. Oysa nüfusuna girdiğiniz eşinizin soyadını almak bir kusur veya eksiklik değildir. Nüfusundan çıktığınız babanızın soyadı size ekstra bir ayrıcalık getirmeyecektir.
öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim. 2 soyismin gereksiz bir karmaşa olduğu konusunda ben de sizinle aynı fikirdeyim ama dediğim gibi annem biraz duygusal davranıyor. devlet memuruyum ve yazışmalarda sıkıntı olup olmayacağını merak ediyordum. verdiğiniz cevaba göre çok da büyük bir sorun yaratmayacağını anlıyorum.
isim kısaltmasıyla sık karşılaşıyorum ama soyisim kısaltması hiç görmedim. yasal olarak kısaltabileceğim yerler insanların önad kısaltmalarını yapabildikleri yerler midir?