Cevap: Yaşarken Haksızlık
Yaşarken Anneanne ve dede böyle bir dava hakkınız yoktur.Meğerki hasta,akli ve davranışlarda ,ekonomik varlıklarını yönetemez durumda olsunlar.Böyle bir durum varsa vesayet altına alınma olabilir.
Mal ,mülk devri yapılmışsa ölümden sonra muvazaa nedenli veya tenkis talepli dava açmak hakkınız vardır.
Aslında mal mülk devri yok ama nakit para ile yardım ya da kendi gayri menkullerini satıp baska yerlerden gayri menkul alınıyor üzerine ya da araç vs. Dava için ölüm mü olması gerekiyor şimdi yani?
Saygılar
Bu arada şafak atarsa 141 335. dönem :)
Ben size farklı bir yol izlemenizi öneriyorum.Eğer dayınıza veya 3.kişilere nakdi yardım yapılacak kadar maddi durum yeterliyse ve taşınmaz devri yapmadan işlemler gerçekleştiriliyorsa,annenize bu malvarlığından dayınızla eşit olacak ölçüde yararlandırılmıyorsa yardım nafakası yoluna başvurun.Eğer annenizin herhangi bir eknomik geliri yoksa ve maddi durumu açısından yoksulluk durumu sergiliyorsa bunu SGK veya Çalışma Bölge Müdürlüğünden alacağınız belgelerle ispatlayabilirseniz üstsoy ölmeden de bu malvarlığından faydalanabilirsiniz.Çünkü TMK.364 .md ye göre alt soy üst soy veya kardeşlerden biri yoksulluk durumunda ise refah durumunda olan ilgili alt/üst soy ve ya kardeşinden yardım nafakası talep edebilir.Bence büyükanne ve dedenizin malvarlığından annenize dayınızın eşit itidalde faydalanması hakkaniyete uygun olur.Aksi durumda dedenizin ölmesini beklemeden ve annenizin yoksulluk durumu eğer varsa bunu nispatlayarak yardım nafakası talep edin.
Alıntı:
Kernel rumuzlu üyeden alıntı
Aslında mal mülk devri yok ama nakit para ile yardım ya da kendi gayri menkullerini satıp baska yerlerden gayri menkul alınıyor üzerine ya da araç vs. Dava için ölüm mü olması gerekiyor şimdi yani?
Saygılar
Bu arada şafak atarsa 141 335. dönem :)
Babanız hayatta mı?
Dayınız anne babasıyla birlikte mi yaşıyor?