Ek Hesap Borçlanması ve Banka Kesintisi?
Merhabalar bundan 2 sene önce ben askerdeyken ailem garanti banka hesabıma 50TL para yatırmıştı ve ben atm'ye gittiğimde 25TL vardı, banka kesintisi yapılmış. ihtiyacım olduğu için 50 TL çekip 25TL ek hesaba borçlandım. Birdaha o hesabı kullanmadım ve banka kesintisi olduğu içinde ödemeyi düşünmedim. ancak o 25 TL 2 sene sonra 340TL olmuş. acaba ben o 25 TL borçlanma sebebinin banka kesintisi olduğunu kanıtlasam borçtan kurtulabilirmiyim, şimdiden teşekkürler
Cevap: Ek Hesap Borçlanması ve Banka Kesintisi???
Banka kesintisi için ayrı bir hukuki yolla geri alım yapma söz konusu olabilirdi.Fakat siz başka bir işlem olan ek hesaptan para çekme yoluna girmişsiniz.
Hukukta ayrı işlemler ayrı sorumluluğu gerektirir.Bankanın kesinti yapması ve bunun geri alımı konusu ayrıdır.Sizin bankanın ek hesaptan borçlanıp işlem yapmanız ve bunun doğruduğu maliyetler ayrıdır.
Cevap: Ek Hesap Borçlanması ve Banka Kesintisi???
ilginlendiğiniz için teşekkür ederim, o zaman şöyle bir soru sorsam. maliyeti azaltmaya çalışıyorum kusura bakmayın. şu an hesap hareketlerini görmedim ancak, en azından eğer bu aradan geçen iki sene içerisinde de madem eksiye indi deyip geçen yıllarında banka kesintilerinide üstüste koyup faizlendirmişlerse onları borçtan düşürme şansım olurmu? teşekkürler