Terekenin Tespiti Davası (Bankadaki mevduat)
yardımlarınınz için şimdiden teşekkur ediyorum.
A vefat ediyor, eşi de. 4 çocuk var (B,C,D,E). Bir bankada hiç kimsenin bilmediği, sadece A nın yanında yaşayan çocuğun (C) bildiği bir hesap var.
yıllar sonra B boyle bir paranın o tarihte bir bankada olduğunu öğreniyor.
Konu şu, para ciddi miktarda ve bu paranın ne olduğu konusunda B C den bilgi alamıyor. C benim haberim yok, hikaye diyor.
C bu parayı çekmiş olabilir mi? Çünkü A nın vefatından bir sure sonra A ya ait arabanın satışı için C nin diğer tum kardeşlerden ve A nın eşinden almış olduğu vekalet var, bu genel vekalette olabilir, çok net hatırlamıyorlar.
Eğer genel vekalet ise parayı çekebilir mi kanunen? paranın değeri o tarihte 1.000.000 $ civarında. Boyle bir parayı banka varislerin hepsini haberdar etmeden ödemiş olabilir mi? Şayet ödediyse ve bu kanunsuz bir durumsa, bu para bankaya dava açılarak tahsil edilebilir mi? bir de bu vadeli bir hesap ise 22 yıllık faizi var.
A nın oyle bir parası olduğu kesin gibi birsey. Paranın miktarı rivayet ama A nın yaptığı işler itibariyle boyle bir parasının olması yuksek ihtimal.
Netice itibariyle, adım atabilmek için ilk iş olarak A nın tüm malvarlıklarının tespit edilmesi için ne yapılması lazım?