Özel vekaletname ile araç satış yetkisi verme
Merhaba,ben Şubat-2004'te İzmir'de aracımı satsın diye araç tamircisine noterden bir özel vekaletname vermiştim.Vekalatname harfiyen şöyleydi. 'Yukarıda her türlü vasıfları yazılı olan motorlu kara nakil vasıtamın temiz kağıdını almaya,temiz kağıdının dilediği trafik şubesine gönderilmesini talep etmeye,işbu yukarıda evsafı yazılı vasıtamı dilediğine dilediği bedel ve şartlarda kat'i veya mülkiyeti muhafaza kaydı ile satmaya,satış bedellerini almaya,satış senet veya sözleşmelerini imzalamaya,mülkiyeti muhafazalı satışlarda bana verilecek emremuharrer senetleri tesellüme,borç bitiminde ibralar vermeye,muvafakatnameleri imzalamaya,satışları gerektiğinde fesih etmeye,yeniden satmaya,evraklarını imzaya,birlikte veya ayrı ayrı ifayı vekalete,başkalrını da tevkil teşrik ve azle mezunve yetkili olmak üzere .....ve.....oğlu....doğumlu.......vekil edildi.'Bu tamirci müşterisi hazır diye aracı ve ruhsatı aldı,arabanın tamir vb. masrafları var diye cüzi bir para vererek gitti.Araç zaten sürekli arıza çıkarıyor tamirden çıkmıyordu.Biz de yeter ki satılsın vergi,trafik vb. borçlarını kapatsın diye bu işlemi istedik.Gidiş o gidiş.Biz ses seda çıkmayınca aracın satıldığını düşündük.Bu arada vefatlar da araya girince ilgilenemedik.Biz bu arada Ordu'ya tayin olduk.24 Temmuz 2010 da bir ödeme emri geldi.aracın 2005 MTV taksidi faizi hariç 100TL diye.Vergi dairesine gittiğimde sadece 100TL değil aracın hala adıma kayıtlı olduğunu ve trafik cezaları,mtv ler toplam 6500 TL borcu olduğunu şok geçirerek öğrendim.Taşınma esnasında kimi eşyalarımız kaybolduğundan,kaybolan noter vekaletnamesinin suretini de uzun uğraşlarla İzmir'deki noterden aslı gibidir yaptırarak edindim.Şimdi ben ne yada neler yapmalıyım?Bu arada o tamirciyle henüz görüşmedim.Nasıl bir etki yapar bilmiyorum.Teşekkür ederim.
Cevap: Özel vekaletname ile araç satış yetkisi verme
O araç bir kaza yapsa sizce ne olur?Bir an önce görüşün.