Cevap: Hava değişimi tecavüzü
sevgili viktor öyle bir anlatım şeklin var ki resmen çorba.neyse bu tebligat da şunu demek istiyor.senin için firari diye yapılan suçlama mahkeme tarafından bozulmuş.ve suç vasfı ortadan kalkmış.yani özgürsün bu konuda
simdi beni tekrardan mahkemeye cagriyolar benim korkum hemen bu mahkemede tekrar hukum verip aninda ceza evine gonderebilirler mi? Yoksa bu surec biraz daha uzar mi?
Ayrica psikolojik yardim aliyorum doktordan zaten firarimin bi sebebi o zamanki ruhsal bozuklugumdu kaldiramadim neyse ben doktorumundan raporlarimi alsam bu mahkemede sunsam ve savunmami bu yondede yapsam bi faydasi olur mu?
Tutuklanirsam askeri ceza evine mi gitcem yoksa sivil ceza evine mi?
Hava degisimi tecavuzunde yaptirim ne sekilde oluyo?
Avukat tutsam bi faydasi olur mu?Cunku ben cezaevindeyken ordaki hukumlulerde cezaevi muduru Albayda bana firar ve benzeri suclarda avukat tutmanin hic bir faydasi olmuyo bosuna para kaybi demisti.Ama benim durumum hava degisimi tecavuzu seklinde degistigi icin acaba tutmamin bi faydasi olur mu?
Davanızı profesyonel yardım alarak yürütmenizde fayda var. Bunun için yerinizde olsam hemen bir Avukatla görüşür ondan yardım alırdım. Yani avukat tutun.Faydası olmaz diyenlerede inanmayın.
Hava değişimi tecavüzü 3 ay sürmez, resmen firari olmuşsun.. Bence bu kararı veren her kimse bayağı iyi niyetli bir komutanmış ya da komutan grubuymuş..
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Hava değişimi tecavüzü 3 ay sürmez, resmen firari olmuşsun.. Bence bu kararı veren her kimse bayağı iyi niyetli bir komutanmış ya da komutan grubuymuş..
sayın haylahop izin hava tecavüzü suçları süresi ne olursa olsun asla ve asla firar suçuna dönüşmez.yanlış bilgi vermeyelim lütfen
Asker Yargıtay sadece vasıf yonünden bozmuş.Sadece suçun adı değişecek ve birde yol süresi tanınması nedeniyle suç tarihleri.Bir iki gün oynar okadar.Verilecek cezada bir değişiklik olmayacaktır.
FİRAR :
Kıt’asından veya görevi icabı bulunmak zorunda olduğu yerden izinsiz olarak altı günden fazla uzaklaşanlar ile izin, istirahat ve hava değişimi alarak ayrılanlardan dönmeye mecbur bulundukları günden itibaren altı gün içinde özürsüz olarak gelmeyenlerdir.
HAVA DEĞİŞİMİ TECAVÜZÜ :
Hava değişimi bitimini müteakip kıt’asına sevkini yaptırmayanlar ile sevkini yaptırdığı halde altı tam gün içinde birliğine katılmayanlardır.
Burda net ve açıkca söylüyor... Ben dediğimde yanlış bilgi olduğunu sanmıyorum..
bakın sayın haylahop bir hatanız var ama.aslında hata da değil biraz askeri ceza kanununun karışıklığından oluşan bir durum.madde 66 neyle ilgilidir.firar ,izin ve hava tecavüzü...sadece firar suçunu kapsamaz.orda a maddesinde firar da verilecek ceza b maddesinde ise izin va hava tecavüzünde verilecek ceza yazılmış.tabi siz direk okuduğunuzdan sanki tek maddeymiş gibi gözüküyor.askeri ceza kanunlarına tüm detayları tek tek yazamayacakları için bazı yardımcı dökümanlar hazırlanmıştır.ana ast birliklerin devamlı öemirler yönergeleri ve disiplin amirleri el kitapları mevcuttur.bunları tek tek inceledim.ve gayet açık yazıyor.firar suçları izin tcavüzü ve hava değişimi suçlarına ,izin ve hava değişimi tecavüzü suçları da firar suçuna asla ve asla dönüşmez.
Herkeze yanitlari icin tsk ederim.Neyse bir kac gundur arastirma yapiyorum.Ama sordugum bi kac soru atlanmis.Ogrendigime gore benim asil dosya mahkemem edirne oldugu icin ankaradaki bu mahkemede tutukluyamiyolarmis galiba.Yani burda cikacagim ilk mahkemede tutuklanmiyacam.Bunlar bir karar verecek ve dosyam edirneye yollancak.Sonra edirnede bi mahkeme olacak ve verilen karara gore tutuklanip tutuklanmiyacagim belli olacakmis.Bu dogru mu?
Bu dogruysa temyiz karari bozdugu icin benim verilecek karari bir kez daha temyize yollama hakkim dogacak mantiken degil mi?Bu da cezaevine girme suremi biraz uzattir de mi?
Sureyi uzatmak istiyorum cunku esim hamile ve dogurcak dogumda yaninda olmak istiyorum sonra gitsemde onemli degil.Baska acaba bu cezaevine girme suresini nasil uzatabilirim.Arkadaslar vereceginiz cevaplar benim icin hayati onem tasiyo.Yanitlarsaniz cok memnun olurum