Yardım nafakasının kesilmesi
Sayın avukatlar daha önce kız çocuğunun nafakası ile ilgili konu açmıştım lise ve üniversite eğitimi boyunca kızıma nafaka ödedim hemde odukça yüklü miktarda şu an diğer kızım okuduğu için nafaka ödemeye devam ediyorum.Ben eşimden ayrılmadan önce yüksek maaş alıyordum o zaman nafakalar yüksek bağlanmıştı.Eşimden ayrıldıktan 2 yıl sonra emeklioldum ve şuan 1200 tl maaş alıyorum ve bunun 930 TL sini çocuklarıma nafaka olarak ödedim.Bense 300 TL aylıkla kardeşlerimin yardımı ile geçinmeye çalıştım üzerimde hiç bir mal varlığım olmadığı halde ve başka da gelirim olmadığı halde mali durumum değiştiği ve bütün belgeleri mahkemeye sunduğum halde nafakanın indirilmesi için açtığım dava reddedildi ve yargıtayda bunu onadı.Sözde kanunlarımız yenioluşan mali duruma göre yeniden belirlenir der ama öyle olmadı.
Şimdi gelelim bugün kü duruma kızım şu an üniversiteyi bitirdi ve öğrendim ki işe bile girmiş bunu ssk hizmet cetvelinde gördüm.Ancak 4 aydır ben hala nafaka ödemeye devam ediyorum oldukça iyi maaş aldığı ssk kesintilerinden belli bu kanuna aykırı bir durum değil mi benim şimdi nafakanın kesilmesi için ne yapmam lazım acilen yardım istiyorum.avukat tutacak param bile yok acilen beni bilgilendirirseniz sevinirim.Hepinize şimdiden tşkler
Cevap: Yardım nafakasının kesilmesi acil
arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu
Aldığınız SGk kayıtlarıyla birlikte nafakanın kaldırılması için dava açabilirsiniz.
öncelikle tşkl.mutlaka dava açmak mı gerekiyor ayrıca dava süresince hala nafaka ödeyecekmiyim.Daha sonra ödediklerimi geri almak nasıl mümkün olacak.
Cevap: Yardım nafakasının kesilmesi
icra müd.bildirimle nafaka ödemesi durdurulamaz mı
Kızınızın şu an yüksek öğrenim görmediğinden emin misiniz peki? yüksek lisans, doktora gibi?
evet eminim böyle bir durum olsa bile şu an ssk primlerinden incelediğimkadar yüksek maaşalıyor ki sigorta primi yüksek kaldıki yüksek lisans veya doktora yapmaya kalkması ben ayda 300 tl ile yıllardır geçinmeye çalışırken hatta bir ara emekli maaşım dahi bu nafaka ödemelerine yetmiyorken ne kadar adil bu ancak hukukun olmadığı durumlar için geçerli olması lazım yoksa hukuk dediğimiz şeye ne kadar güveneceğiz hanimali durum değişince nafaka düşer derlerdi 4000 tl alırkende aynı nafaka 1000 tl alırkende bunun hukuk neresinde zaten paranın dışında beni aramazlar bile
sayın avukatlardan açıklayıcı cevap bekliyorum lütfen yardım edermisiniz
Kızınızın çalıştığını ve artık öğrenim görmediğini söylüyorsunuz ve bundan eminsiniz. O zaman kızınızın yardım nafakası alma hakkı düşer. Ödemenize gerek yok.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Aldığınız SGk kayıtlarıyla birlikte nafakanın kaldırılması için dava açabilirsiniz.
Cevap burda, dava açıp kaldırılmasını isteyeceksiniz icra dairesi karar veremez. Mahkeme kararı ile kaldırılıncaya dek ödemek zorundasınız.