Boşanma davasında neden kadınlara taraf olunuyor
Karım haziran 2008 de ailemle ortak yaşadığım evi terk etti. 14 aylık oğlumu bırakıp gitti. Çocuğuma annem ve kız kardeşim bu güne kadar baktılar. Boşanmamak için evliliğimi kurtarmak için 3 defa yaşadığı yere gittim milyonlarca telefon ettim ama ne yaptımsa olmadı.
Beni boşa yoksa sen boşamazsan ben seni boynuzlayarak boşayacam ve senide çocuğunuda nafakada istemiyorum (bunlar telefonuma gönderdiği smslerden bazıları) Ekim 2009 da boşanma davası açtım.
Hakime hanım şahitler 3 sayfalık sms delilleri inceleyerek dava süresince çocuğun bende kalmasını her ayın 1. ve 3. haftasonları davalıda kalmasını kararlaştırdı.
Davalı çocuk ve evlilik için iki ayrı pedagog istedi 200 lira harcı onun yatırması gerektiği halde yatırmayınca mahkeme benim yatımamı karar kıldı bende yatırdım. Neyse uzatmayayım.
Davalı taraf çocuğu görme hakkı olduğu halde 6 ay boyunca bir kere dahi görmeye gelmedi.
Davalı anne 26.07.2010 bir hafta adliyeye gelmiş ısrarla hakimle görüşmek istemiş ve dilekçe sunmuş. 29.07.2010 hakimle odasında özel görüşüyor ve 30.07.2010 tarihinde arar karar çıkartıyor. 02.08.2010 yani dün icra müdürü ve 3 polisle evime baskın yapar gibi çocuğu aldı 1 aylığına götürdü.
Çocuk 14 aylıkken bıraktığı için anne olarak annemi biliyor ve benimsemiş, 3 sayfa sms delilleri, şahitler, benide çocuğumuda istemediğini söylemesi yazması bütün bunlar boş mu? Bu hukuk düzeninde neden babaların hakkı olmuyor. Anne sevgisine muhtaçlık resmen varda baba sevgisi neden yok. Çocuğumun hiç tanımadığı bir kadın tarafından apar topar götürülerek psikolojisinin bozulması neden kimsenin umrunda değil. Çocuğum güya 1 ay sonra geldiğinde baba neden beni o kadına verdin bişey yapmadın dediğinde ne cevap verecem.
Allah rızası için yardım edin kafayı sıyıracam.
Cevap: Boşanma davasında neden kadınlara taraf olunuyor
Bir etkisi var mı bilmiyorum ama eşimi bakire olarak almadım. Önce den bi b.. yemiş sevdiğim için bilerek aldım ama bunu kimseye söylemedim gizli tutmayaçalıştım. Ama o dedemleri amcamları arayıp beni kız olarak almadı ne b... olduğumu bile bile beni aldı, ben ne yaparsam o beni yine kabul eder demiş. Rezilliğe bakarmısnız.
Kafayı sıyırmanıza gerek yok. Biraz sakin olun. Temmeli olarak vermemiş hakim. 1 aylığına diye vermiş, hepsi bu. Normalde boşanma durumlarında çocuk karşı tarafa yazın 1 aylığına verilir. Kızınıza siz değil de eşiniz bakıyor olsaydı sizde böyle alacaktınız. 1 ay sonra yine sizde nasılsa.
Ayrıca yukarıda yazdıklarınızı buraya yazmanıza gerek yok. Bunları mahkemeye sunmalısınız. amcanızı mahkemeye çıkartın bunları hakime kendisi söylesin.
Sizn babalığınız değil çocuğunuzun ruh ve bedensel sağlığı hakim tarafından dikkate alındığından hakim bu şekilde ve yerinde bir karar vermiştir.
Sizin konunuzda cinsiyet ayırımı söz konusu değil. Kendinizi ve eski eşinize olan kişisel husumetinizi evladınız için unutun.
Eşinizin bekaretinin , cocuk velayeti konusunda bir hükmü bulunmamaktadır.
Bu linki inceleyin.
https://www.hukuki.net/showthread.php...-dikkat-ediniz!!!
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Sizn babalığınız değil çocuğunuzun ruh ve bedensel sağlığı hakim tarafından dikkate alındığından hakim bu şekilde ve yerinde bir karar vermiştir.
Sizin konunuzda cinsiyet ayırımı söz konusu değil. Kendinizi ve eski eşinize olan kişisel husumetinizi evladınız için unutun.
Eşinizin bekaretinin , cocuk velayeti konusunda bir hükmü bulunmamaktadır.
Bu linki inceleyin.
https://www.hukuki.net/showthread.php...-dikkat-ediniz!!!
Cevapladığınız için her ikinizede çok teşekkür ederim. Lakin sayın Av.Duygu Tekay hanımın vermiş olduğu link benim konumla hiç alakalı değilki. Ben asla çocuğumu anneye karşı kışkırtmadım tam tersine çocuğumun anneyi tanıması için çok uğraştım ama o kadın hep zorluk çıkardı. Bir ara çocuğu ayağıma getirecen dahi diyordu.
1 ay sonunda çocuğumu getirmezse ne yapmalıyım? Çocuğumu nereye götürdüğünü adresin neresi olduğu bana söylenmedi.
İkinci mahkemede üç adet şahit gösterdim. Bu önümüzdeki mahkemede de yine şahit sunabilir miyim?
sms delillerinde kadının ne kadar ahlaki yönden bozuk olduğu, senide çocuğunuda istemiyorum beni boşa yoksa ben seni boynuzlayarak boşarım, babana karılık ananada hizmetçilik mi yapacam hahha hadi başka o..puya, (bekar kız kardeşim için) kız kardeşin kısırdı sayemde çocuk sahibi oldu işte. gibi daha nice sms mesajları çocuğumun velayetinin tümüyle bana verilmesinde bir katkısı bir dayanağı olamaz mı?
O kadının çocuğumu görmemesi gibi bir niyetim asla yok.
Siz davanızı avukatsız mı yürütüyorsunuz? Bu şahitler konusunu sorunca avukatsız olduğunuz anlaşılıyor da.
avukatım var ama pekte umursadığı söylenemez. Çünkü şimdi ne yapmamız lazım tekrar şahit göstersek olmaz mı itiraz etsek mi vb. sorduğumda yok yok hiç işi daha da karıştırmayalım itiraz olmaz artık şahit gösteremeyiz gibi sanki ya batarız ya çıkarız. Ya aslında vukatıma kötü diyemem ama sanırım o da çocuğu anneye hiç göstermiyeceğimi sanıyor.
Bir kere şahit sunduktan sonra tekrar şahit sunamazsınız.
Peki sms delillerindeki yazdıkları çocuğumun velayetini tümüyle alamaz mıyım?