Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma
Öncelikle benim durumuma tam anlamıyla yardımcı olacak bir konu başlığı bulamayınca bu konuyu açmak zorunda kaldım. Gördüğüm bütün davalar trafik kazası sonucu olduğundan yeni konu açtım.
Durumumu açıklamak gerekirse; 2008 in sonlarında eskiden çalıştığım bir müteahhitlik firmasının almış olduğu bir elektrik şebekesi yapımında elektrik mühendisi olarak çalışmaktaydım. Alınan iş bir köy şebekesinin elektrik direklerinin değiştirilmesi ile ilgiliydi. Çalışanlardan biri bir ağaç direğe çıkıp çalışmaktayken, direğin kırılıp yere düşmesi sonucu yaralandı. Yüzüne ve çenesine platinler takıldı. Bütün masraflar sigorta ve şirket tarafından karşılandı. Zaman zamanda kendisine de belirli miktarlarda paralar ödendi. Geçenlerde elime bir çağrı kağıdı ulaştı. Aralık ayında 2. Sulh Ceza Mahkemesinde bir duruşma olduğu, benimde sanık olarak katılmam gerektiği yazıyor. Normalde ben şantiye şefi değilim ve o işle ilgili hiçbir sözleşme yahutta bir belgede yetkili olduğuma dair bir bilgi yok. Yalnızca olay sırasında ifadeleri alan jandarma, şirketten birisinin de ifadesini alması gerektiğini söyledi ve ben de o an için hastanede bulunduğumdan benim ifadem alındı şirketten biri olarak. Şantiye şefi orada değildi bu arada ve jandarma şantiye şefini dahi sormadı zaten.
Bu durumda mahkemede nasıl ifade vermeliyim? Mahkeme sonucunda ceza almam olası mı? Alırsam en kötü ihtimalle nasıl bir ceza alırım? Avukat tutmamı gerektiren bir durum var mı?
Bu sorularıma cevap verebilirseniz sevinirm.
Saygılar...
Cevap: Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma
Orada işçilerinin başında iseniz , sizin fiili olarak görevli olmanız söz konusu ise ,yapmanız gerekeni ihmalle yapmayıp kişinin yaralanmasına sebeb olmuşsanız hakkınızda dava açılır.
Sizin kusurlu olup olmadığınız bilirkişi incelemesi yapılarak ve de olayın gerçekleşmesinde kimin kusuru olup olmadığı ortaya çıkartılır.
Ağaçla elektrik mühendisinin mesleki yönden bağı yoktur.Ağaç çürük ise bundan kırılmışsa ağaçtan doğan sorumluluk mühendise yüklenemez.Meğerki mühendisin bunları da kontrol etmek görevi olsun.
Cevap: Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma
Alıntı:
sonyakadan rumuzlu üyeden alıntı
Orada işçilerinin başında iseniz , sizin fiili olarak görevli olmanız söz konusu ise ,yapmanız gerekeni ihmalle yapmayıp kişinin yaralanmasına sebeb olmuşsanız hakkınızda dava açılır.
Sizin kusurlu olup olmadığınız bilirkişi incelemesi yapılarak ve de olayın gerçekleşmesinde kimin kusuru olup olmadığı ortaya çıkartılır.
Ağaçla elektrik mühendisinin mesleki yönden bağı yoktur.Ağaç çürük ise bundan kırılmışsa ağaçtan doğan sorumluluk mühendise yüklenemez.Meğerki mühendisin bunları da kontrol etmek görevi olsun.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Ayrıca üstteki sorularıma ilaveten bir şey daha sormak istiyorum. Açılan bu dava yaralanan kişinin şikayeti üzerine mi açılmıştır yoksa devlet tarafından mı? Yaralanan kişiyle anlaşılıp davanın geri çekilmesi mümkün müdür?