Cevap: Devre Tatil Sözleşmesi
Siz yetkili acenta ile yaptığınız sözleşme ile devre tatil sözleşmesini aktetmiş bulunmaktasınız. Hizmeti sağlayıcıdan alacaksınız. Acenta sadece sağlayıcı ile tüketici arasındaki sözleşmenin kurulmasını sağlamıştır. Siz paranızı da peşin ödediğinizden sözleşme kapsamında, aidatlar ve ek hizmet bedelleri dışında, bir borcunuz bulunmamaktadır. Ödediğiniz bedelin sağlayıcı hesabına geçmemiş olması sizi ilgilendiren bir husus değildir, sağlayıcı ve acenta arasındaki iç ilişkiyi ilgilendirir. Acenta hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmama sizin inisiyatifinizdedir, sağlayıcının üzerine düşen yükümlülük sözleşmede belirtilen dönemlerde size tatil hakkının kullandırılmasıdır, ancak bu hakkınız için çektiğiniz sıkıntılar nedeniyle suç duyurusunda da bulunabilirsiniz. Esasen acentanın yükümlülükleri çoğunlukla sağlayıcıya aittir. Sözleşmedeki ödeme ile ilgili maddeyi tam olarak iletirseniz paranın bankaya yatırılması konusundaki fikrimi de yazabilirim. ancak acenta ödemeyi kabul yetkisine de sahiptir.
Alıntı:
sözleşmeye uymadıkları için nisan ayında anlaşmaları fes ettiklerini anlattı.benide madur etmeyeceklerini söyleyerek tesislere çağırdılar.tesislerde yaptığımız görüşmelerde benim imzaladığım sözleşmenin kendilerine iletilmediğini ve sözleşmede paranın bankaya yatması gerektiği halde benim neden parayı elden verdiğimi sordular
Tartışılmalı.
Toplam 1 dosya bulunuyor
ilginiz ve cevaplarınız için teşekkürler. sözleşmemim ilgili sayfasının resmini ekledim.